News

Alertă alimentară! Un produs consumat de români a fost retras de la vânzare de Lidl. Are Salmonella

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au retras de pe rafturi o napolitană vândută în Lidl.
06.10.2022 | 20:05
Alerta alimentara Un produs consumat de romani a fost retras de la vanzare de Lidl Are Salmonella
Napolitane retrase din Lidl. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În urma unor analize de laborator, în această napolitană a fost detectată Salmonella Typhimurium.

Napolitane cu Salmonella, retrase din Lidl

”Producătorul Pak Rampart recheamă preventiv produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g, toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium.

ADVERTISEMENT

Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Compania Lidl a anunțat că alte produse din gama Tastino nu au fost afectate de rechemare. ”Lidl România și producătorul Pak Rampart îşi cer scuze pentru neplăceri”, transmite producătorul.

Produsul ”Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“ era distribuit în toată reţeaua de magazine Lidl.

ADVERTISEMENT
Napolitane Lidl
Napolitane Lidl

În urmă cu doar 24 de ore, ANPC anunțase că a retras de pe rafturile Lidl un alt produs, comercializat drept ”oțet din vin”, care în realitate era acid acetic.

”În urma unor verificări desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, a transmis ANPC, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

În august 2022, peste 200 de magazine Lidl din România erau amendate cu peste 3.5 milioane de lei.

”Nu știu suficientă germană pentru a traduce ce spuneam și în trecut: NU SUNTEM PELICANII EUROPEI! Consumatorul român, cel care vă asigură veniturile, TREBUIE RESPECTAT! Renovați, curățați, aduceți produse de calitate, nu mai căutați variante să ne determinați să “o luăm mai ușor”! Dacă la voi acasă este ordine și curățenie, considerați și această țară și pe cetățenii ei, ca parte din Europa! Merităm să fim tratați onorabil! Ce părere aveți?”, transmitea Horia Constantinescu, președintele ANPC.

ADVERTISEMENT
Tags: