News

Alertă ANM! Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării

22.07.2020 | 12:34
Alerta ANM Cod galben de instabilitate atmosferica in mai multe zone ale tarii
ADVERTISEMENT

Chiar dacă am intrat deja în ultima jumătate a verii calendaristice, instabilitatea atmosferică își spune în continuare cuvântul în multe dintre regiunile țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben ce va rămâne valabilă până miercuri, 22 iulie, la ora 23:00.

În acest interval, în județele Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Moldova sunt semnalate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată manifestată prin averse torențiale însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Totodată, meteorologii au emis o informare de cod galben ce va intra în vigoare la ora 23:00 și va rămâne valabilă până vineri, dimineață, la ora 10:00. Aceasta vizează centru teritoriului, dar și regiunile de deal și de munte, unde sunt semnalate perioade cu instabilitate atmosferică.

ANM a emis o alertă cod galben valabilă până în această noapte. Ce județe sunt vizate de fenomene extreme

În intervalul menționat, la munte, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, a transmis ANM.

Informare meteo valabilă până vineri. Cod galben de instabilitate atmosferică

Cât despre informarea ce va intra în vigoare la ora 23:00, aceasta vizează averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe arii restrânse este posibil să apară și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în centrul teritoriului, apoi și în sud-vest, la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp”, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

Informarea va rămâne valabilă până vineri dimineață, la ora 10:00, cu posibilitatea de a fi prelungită dacă situația o va cere. De asemenea, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Botoşani, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ sunt semnalate precipitații abundente pe toată durata acestei zile.

ADVERTISEMENT