ADVERTISEMENT
News

Alertă ANM! Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 33 de județe

Autor: Adrian Baciu | 02.05.2020 | 13:51
Alertă ANM! Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 33 de județe
Se anunţă furtuni şi ploi abundente! Prognoza meteo ANM până la finalul săptămânii/ Sursa foto: hepta.ro

Alertă ANM! Un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină a fost emis sâmbătă pentru 33 de județe din România, inclusiv în municipiul București.

ADVERTISEMENT

Alertă ANM! Cod galben de ploi torențiale, vijeli și grindină în 33 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o alertă meteo de instabilitate atmosferică până duminică la prânz și un avertisment cod galben de ploi puternice, vijelii și grindină pentru 33 de județe, până luni seara.

Din zonele avertizate face parte și Bucureștiul, care va fi, de asemenea, sub cod galben de ploi însemnate cantitativ și manifestări severe în timpul precipitațiilor.

ADVERTISEMENT

Avertizarea meteo cod galben intră în vigoare sâmbătă la ora 13.00 și expiră duminică la ora 12.00.

Conform ANM, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană.

ADVERTISEMENT

Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Județele sub cod galben

Începând de duminică de la ora 12.00 până luni la ora 22.00 județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt vor fi sub alertă cod galben.

ADVERTISEMENT
COD GALBEN
Alertă ANM! Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 33 de județe. Sursa: ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!