News

Alertă ANM! Cod galben de vreme severă imediată în mai multe județe din țară

21.03.2019 | 08:51
Alertă ANM! Cod galben de vreme severă imediată în mai multe județe din țară
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, două alerte de vreme severă pentru județele Mureș și Harghita. Sunt vizate zeci de localități, în care se va semnala ceață, care va determina reducerea vizibilității cu sub 50 de metri.

Alertă ANM! Atenție la ceață!

Avertizarea cod galben pentru Harghita vizează localitățile Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu. Codul galben este în vigoare până la ora 9.

ADVERTISEMENT

Codul galben pentru zona joasă a județului Mureș este valabil până la ora 11.00. În restul teritoriului vremea se va răci, potrivit prognozei valabile pentru joi, 20 aprilie și vor apărea și ploile. Și în Capitală era anunțată ceață, iar norii își fac deja simțită prezența. Maxima termică nu va depăși 15 grade Celsius.

 Cod galben de vreme severă imediată în mai multe județe din țară
Cod galben de vreme severă imediată în mai multe județe din țară

Vești bune pentru aprilie

Vremea își va reveni spre sfârșitul lunii și în aprilie. Temperaturile vor crește și precipitațiile vor fi din ce în ce mai rare, anunță meteorologii. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în vestul țării, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate vor fi in general deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de cele normale pentru această perioadă în restul teritoriului. Sunt vești bune pentru cei care aleg să își petreacă timpul în aer liber.

Deocamdată, luna martie nu a oferit suprize neplăcute. „Prima lună calendaristică de primăvară este caracterizată, în general, printr-o vreme deosebit de schimbătoare, zilele reci şi umede alternând cu cele calde şi însorite. Această alternanţă se produce din cauza modificărilor ce survin în circulaţia aerului deasupra sud-estului Europei şi de asemenea din cauza retragerii dorsalei anticiclonului est-european spre răsărit ceea ce favorizează pătrunderea aerul mai cald şi mai umed (venit dinspre bazinul Mediteranei oridinspre Atlantic) în zona ţării noastre”, este caracterizarea ANM pentru luna în curs.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri