News

Alertă ANM de fenomene meteo severe! Zonele puternic afectate, potrivit prognozei meteorologilor

16.04.2019 | 11:56
Alerta ANM de fenomene meteo severe Zonele puternic afectate potrivit prognozei meteorologilor
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări nowcasting cod galben de intensificări ale vântului. Meteorologii anunță că vremea se va păstra și azi destul de rece în anumite zone și că există în continuare șanse de precipitații.

Zonele vizate de alerta meteo a ANM

Specialiștii ANM au emis marți mai multe atenționări nowcasting cod galben, zonele vizate fiind Județul Suceava: zona joasă; Județul Vaslui; Județul Bacău: zona joasă; Județul Botoşani; Județul Neamţ: zona joasă; Județul Iaşi;Județul Vrancea: zona joasă; Județul Galaţi; Județul Tulcea.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că aici se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi temporar, la rafală, viteze de 55 – 65 km/h. De altfel, vremea se menține destul de rece pentru această perioadă, iar în mare parte din țară cerul va fi noros, în centru și nord existând riscul apariției de ploi.

Copaci mișcați de vânt
Mai multe județe sunt vizate de o alertă ANM cod galben de vânt puternic

Cum va fi vremea în zilele care urmează, conform ANM

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, este posibiltatea ca în această noapte să se producă lapoviță local, în Maramureș, Moldova sau Transilvania. Miercuri, va ploua în jumătatea de est a țării, iar la munte, la altitudini de peste 1700 de metri sunt așteptate ninsori.

ADVERTISEMENT

Aria ploilor se restrânge din data de 17 aprilie, când precipitațiile ar urma să mai apară izolat în zone din sud și sud-est. Maximele ar urma să atingă valori de până în 20 de grade. Finalul săptămânii va aduce vreme în general frumoasă în majoritatea regiunilor țării.

În București, miercuri și joi sunt așteptate precipitații, iar temperaturile nu vor depăși 13-14 grade Celsius. Vântul va sufla slab. În weekend, termometrele vor arăta câteva grade în plus, iar pe cer va apărea și soarele. Vremea ar putea fi, însă, oscilantă în săptămânile următoare, cu fluctuații ale temperaturilor și precipitații în unele zone ale țării.

ADVERTISEMENT
Tags: