News

Alertă ANM de ultimă oră! Meteorologii au făcut anunțul! Ce se întâmplă cu vremea

07.04.2019 | 09:22
Alerta ANM de ultima ora Meteorologii au facut anuntul Ce se intampla cu vremea

Meteorologii au emis sâmbătă dimineață mai multe avertizări nnowcasting cod galben de intensificări ale vântului. Mai multe localități din țară vor fi până la orele prânzului sub avertizarea emisă de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

ANM a emis cod galben de vânt în mai multe localități

UPDATE, 7 aprilie: După ce ziua precedentă, 6 aprilie, am fost sub atenționare meteo la orele dimineții, Administrația Națională de Meteorologie a emis un alt averstisment meteo pentru ziua de duminică, 7 aprilie. Este vorba de cod galben, care va fi valabil de la ora 09:10 până la ora 12:00.

Se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze ce vor atinge la rafală 55-65 kilometri pe oră. Zonele vizate sunt: Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița. 

Avertizare meteo

Astfel, până la ora 18.00 sunt sub cod galben de vânt (cu viteze în rafală de 55…60 km/h) județul Suceava (zona joasă) și județul Botoșani. Până la ora 12.00, localitățile Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu și Boița din județul Sibiu s-au aflat sub cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze atinse temporar de 60-70 km/h, au avertizat meteorologii.

Totodată, până sâmbătă, 6 aprilie, la ora 14.00, vor fi sub atenționare cod galben de vânt mai multe localități din județul Caraș-Severin. În aceste zone sunt așteptate intensificări ale vântului care pot atinge viteze la rafală de 65-75 kilometri pe oră.

Meteorologii au emis sâmbătă averizări cod galben nowcasting de vânt puternic

Ce alte zone sunt vizate de atenționarea ANM

Localitățile vizate sunt:  Moldova Nouă, Oravița, Anina, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dalboșeț, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița;

ANM precizează că atenționările nowcasting se emit pe perioade de maxim șase ore și se referă la fenomene periculoase imediate. Meteorologii mai anunță că este de așteptat ca în acest weekend, temperaturile să scadă ușor, iar ploile să înceapă să își facă apariția.

Ploile vor cădea, local, în jumătatea sudică a țării, începând de sâmbătă spre duminică. De luni, acestea se vor extinde în toată zona de sud, dar și în județe din estul sau centrul țării, aducând și o scădere mai pronunțată a temperaturilor. De asemenea, vântul își va face simțită prezența în aceste zone.

În Capitală, se așteaptă temperaturi care să ajungă până la 19 grade Celsius în weekendul 6-7 aprilie. Vântul va avea intensificări, iar norii se vor aduna pe cerul Bucureștiului. De luni, vremea urmează să se răcească accentuat și sunt așteptate ploi sporadice.