News

Alertă ANM de ultimă oră. Vremea se va schimba brusc în weekend. Cod galben de fenomene periculoase!

31.07.2019 | 18:36
Alerta ANM de ultima ora Vremea se va schimba brusc in weekend Cod galben de fenomene periculoase

A fost emisă o alertă ANM valabilă pentru acest sfârșit de săptămână pentru mai multe zone din România. Vremea se va schimba brusc, iar temperaturile vor scădea. Meteorologii vorbesc în prognoza emisă astăzi că se vor intensifica fenomenele meteo periculoase. 28 de județe sunt vizate de codul galben de ploi și vânt puternic, conform ANM.

Alertă ANM: cod galben de ploi în următoarele 24 de ore

Temperatura maximă la nivel național va fi de 28-30 de grade, iar minima va atinge 17 grade Celsius. Temperaturile vor scădea treptat de mâine, când se vor înregistra maxime de 28-29 de grade Celsius. Sâmbătă sunt așteptate ploi în majoritatea județelor din România, în special în centru, est și sud-est.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în vestul și sud-vestul țării, unde până la debutul weekend-ului sunt așteptate temperaturi de peste 30 de grade Celsius la umbră. Atenționarea meteo de cod galben de furtuni este valabilă din această seară pentru 24 de ore, iar printre regiunile vizate se află și Bucureștiul și județul Ilfov.

cod galben ploi
Se vor semnala frecvente descărcări electrice. Sursa foto: adevărul.ro

Cum va fi vremea în următoarele 4 zile

Ploile vor începe de la ora 23:00. Regiunile vizate de codul galben sunt următoarele: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Teleorman, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Călărași, Giurgiu.

Cantitățile de apă în județele enumerate mai sus vor depăși 40 până la 50 de mililitri pe metrul pătrat. Se vor semnala averse torențiale, intensificări ale vântului în special în regiunile de deal și de munte din aceste județe, căderi de grindină și descărcări electrice. Ploile se vor potoli vineri, iar de sâmbătă astfel de fenomene vor reapăra izolat.

 

Tags: