News

Alertă ANM! Informare şi atenţionare cod galben pentru mai multe zone din ţară. Vremea se schimbă radical

Este alertă ANM! Meteorologii au transmis o informare și o atenționare cod galben de vânt și ploi pentru mai multe zone ale țării. Vremea se schimbă radical în următoarele zile
31.03.2022 | 12:14
Alerta ANM Informare si atentionare cod galben pentru mai multe zone din tara Vremea se schimba radical
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare și o atenționare cod galben de vânt și ploi pentru mai multe zone ale țării. Potrivit meteorologilor, vremea se schimbă radical în următoarele zile.

Alertă ANM! Vremea se schimbă radical

Meteorologii au anunțat că vremea se răcește radical. Potrivit acestora, în mai multe județe din țară sunt semnalate ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică. Informarea este valabilă până sâmbătă, 2 aprilie.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

ADVERTISEMENT

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

ADVERTISEMENT

Cod galben de vânt și ploi în mai multe zone din România

Meteologii au emis un cod galben de vânt și ploi, valabil de joi, 31 martie, ora 18:00, până sâmbătă, 2 aprilie, ora 21:00. Sunt vizate cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

ADVERTISEMENT