News

Alertă ANM: meteorologii anunță temperaturi negative și ninsori, în următoarele ore! Zonele vizate

15.04.2019 | 10:55
Alerta ANM meteorologii anunta temperaturi negative si ninsori in urmatoarele ore Zonele vizate

Meteorologii vin cu vești devastatoare, mai ales pentru agricultori și pomicultori! Temperaturile vor scădea drastic în următoarele ore! Acestea vor ajunge chiar și la -8 grade celsius în unele teritorii din România! Mai mult, ANM anunță că vremea va rămâne așa toată săptămâna în curs!

Temperaturile vor scădea brusc, potrivit ANM

Meteorlogii au venit cu avertizări privind o răcire drastică a temperaturilor în următoarele ore, în toată România. Schimbările vor veni chiar de orele următoare, iar la noapte vor fi temperaturi de îngheț în cea mai mare parte a României!

La Miercurea Ciuc, meteorologii spun că vor fi la noapte nu mai puțin de -8 grade Celsius. Prin Banat și Crișana vor fi 0, 1 grade, iar valul acesta de aer foarte rece pentru această perioadă va dura până pe sfârșitul săptămânii. Masa de aer rece care coboară din nordul continentului își va pune amprenta pe temperaturile din jumătatea de est. Răcirea va fi destul de accentuată marți, când prin nordul Moldovei, pe timp de zi, vor fi 4 grade.

Avertizare ANM temperaturi scazute
Temperaturile vor fi negative aproape in intreaga tara, pe timp de noapte

Temperaturi de îngheț în aproape toată țara, pe timpul nopții

Meteorologii spun că abia de joi vom putea vorbi despre o îmbunătățire din punct de vedere termic. La munte, în partea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În Capitală vor fi temperaturi de 13-14 grade, iar așa se vor menține toată săptămâna.

ANM susține că în ziua de Paște vom avea parte de o vreme mult mai prietenoasă, temperaturile depășind pe alocuri pragul normal pentru această perioadă, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. De asemenea, nivelul precipitațiilor se anunță deficitar, de-a lungul întregii țări.

Temperatura medie a aerului se va situa  în jurul valorilor normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de pragul normal pentru perioada în care ne aflăm.