ALERTĂ! Avertisment de ultimă oră de la NASA! Un asteroid trece pe lângă Terra în luna septembrie

Alexandru Năstase   
în HotNews
23/08/2019, 09:04
ALERTĂ! Avertisment de ultimă oră de la NASA! Un asteroid trece pe lângă Terra în luna septembrie GALERIE FOTO
Asteroidul trece pe lângă planeta noastră pe 14 septembrie. Sursa foto - facebook

Avertisment de ultimă oră de la NASA!  Un asteroid de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York va trece pe lângă Terra, pe 14 septembrie, la o distanță de aproximativ 5,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spațiale “potențial periculoase”. Ca de fiecare dată când ne apropiem de astfel de evenimente, au și început discuțiile conform cărora există riscul ca acesta să-și schimbe traiectoria și să se prăbușească pe Terra.

Avertisment de ultimă oră de la NASA!

Bucata de rocă are un diametru de 340 de metri și o greutate de 55 de miliarde de kilograme. Dacă se va prăbuși, va genera o putere de 2.700 de megatone de TNT. Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 467317 (2000 QW7) are o viteză de aproximativ 23.000 de kilometri pe oră. Asteroidul 467317 (2000 QW7) orbitează Pământul și Soarele. Obiectele din această categorie nu se intersectează în mod normal cu orbita Pământului, dar, din când în când, se apropie mult de planeta noastră.

Potrivit celor de la NASA, această trecere a asteroidului pe lângă planeta noastră este prima dintre cele 165 de apropieri ale unor corpuri cerești care vor avea loc între 2019 și 2116. În urmă cu o lună, un asteroid de dimensiunile unui frigider a intrat în atmosfera terestră și a luat foc, la sud de Puerto Rico. Atunci a fost folosit un telescop cu o lungime de 8 metri pentru a putea fi urmărită traiectoria lui.

Avertisment de ultimă oră de la NASA! Asteroid
Asteroidul are o dimenisune impresionantă. Sursa foto – facebook

Un asteroid trece pe lângă Terra în luna septembrie

Specialiștii spun că acum asteroidul va trece pe lângă Terra la o distanță suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, dar nu pot fi excluși anumiți factori care îi pot modifica traiectoria. Asteroidul a fost inclus de NASA în categoria „potențial periculos”, ca orice alt obiect spațial care se apropie de Terra la mai puțin de 7.480.000 de kilometri. Specialiștii NASA și-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.

„Din datele pe care le deținem până în acest moment, probabilitatea ca asteroidul să lovească Terra este echivalentă cu cea de a fi loviți de un tren, în timp ce ne aflăm la o trecere de nivel, fără a putea vedea sau auzi trenul, dar știind că garnitura vine pe acolo o dată la 15 ore. Ai trece?”, a declarat Ettore Perozzi, de la Agenția Spațială Italiană despre asteroidul care este așteptat să treacă pe lângă Terra pe 14 septembrie.

 

 

Închide ×