News

Alertă cu bombă în București. Geanta suspectă de lângă Centrul Militar era goală. Update

O nouă alertă cu bombă, vineri, de această dată în București. Pirotehniștii au intervenit în zona Panduri din Sectorul 5, după ce o geantă suspectă a fost descoperită lângă Centrul Militar. Alarma s-a dovedit falsă.
21.01.2022 | 12:05
Alerta cu bomba in Bucuresti Geanta suspecta de langa Centrul Militar era goala Update
Alertă cu bombă în Capitală. Pachet suspect în zona Panduri. Sursa foto: captură Digi24
ADVERTISEMENT
21-01-2022
10:07

Alarmă falsă. Geanta de lângă Centrul Militar era goală

Alarma cu bombă din București s-a dovedit falsă. Geanta suspectă găsită în zona Centrului Miliar de pe Şoseaua Panduri era goală,

Acest lucru a reieșit în urma cercetărilor efectuate de echipa de specialişti pirotehnicieni de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS).

În aceste condiții, Poliția Capitalei informează că traficul rutier, care a fost deviat în zonă, va fi reluat în scurt timp.

Este alertă cu bombă în Capitală. O geantă suspectă a fost descoperită lângă Centrul Militar din șoseaua Panduri.

La fața locului a intervenit echipa pirotehnică din cadrul SIIAS. Perimetrul a fost împrejmuit și zona evacuată, conform preocedurilor.

ADVERTISEMENT

Alertă cu bombă în Capitală. Pachet suspect în zona Panduri

Poliția Municipiului București a fost sesizată printr-un apel la 112 de lucrători din cadrul Centrului Militar de pe șoseaua Panduri din Capitală cu privire la faptul că au observat o geantă suspectă lângă gard, în curtea unității.

În scurt timp, perimetrul a fost asigurat, iar la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul SIIAS.

ADVERTISEMENT

Traficul a fost blocat pe sensul de la 13 Septembrie spre Cotroceni, anună Digi24.

În urmă cu exact o săptămână, o altă alertă cu bombă a fost dată în Capitală. Pe 14 ianuarie, autoritățile au intervenit la Mall Băneasa.

În urma acestei amenințări, angajații și clienții din clădire au fost evacuați de urgență. Amenințarea s-a dovedit falsă.

ADVERTISEMENT

A fost alertă cu bombă și în vama Giurgiu. Alarma s-a dovedit falsă

Tot în cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, o valiză suspectă a fost semnalată, prin apel la 112, lângă staţia de taxare din Vama Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, a anunțat SRI, într-un comunicat.

Imediat, la fața locului au intervenit echipele SRI, iar în urma verificărilor, specialiştii au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

ADVERTISEMENT

”În urma unui apel la 112, a fost raportată o valiză suspectă în apropierea Vămii Giurgiu, lângă staţia de taxare, pe sensul de ieşire din ţară. La faţa locului s-au deplasat echipele pirotehnice ale SRI, care pun în aplicare procedurile standard de investigare a coletului suspect”, anunțase SRI.

În acest debut de an au fost semnalate prin apel la 112 mai multe alerte false cu bombă. În urmă cu o săptămână, a fost amenințare cu bombă la Băneasa Shopping City din București, iar câteva zile mai târziu, în centrul orașului Sibiu. S-au mai semnalat alerte false cu bombă și în Cluj-Napoca și Timișoara.

ADVERTISEMENT
Tags: