News

Alertă cu bombă la Mall Băneasa. Toate persoanele au fost evacuate. Alarma a fost falsă. Update

Autoritățile au primit, vineri după amiaza, o alertă cu bombă la Mall Băneasa din Capitală. În urma acestei amenințări, angajații și clienții din clădire au fost evacuați de urgență. Amenințarea s-a dovedit falsă.
14.01.2022 | 20:24
Alerta cu bomba la Mall Baneasa Toate persoanele au fost evacuate Alarma a fost falsa Update
Autoritățile intervin la Mall Băneasa, după o alertă cu bombă. Toate persoane au fost evacuate. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
14-01-2022
18:24

Alerta cu bombă de la Mall Băneasa, una falsă

Alerta cu bombă dată vineri la Mall-ul din Băneasa s-a dovedit a fi falsă, a anunţat Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Alarma a fost dată în cursul după-amiezii, când un apel la 112 anunța că în interiorul mall-ului este o bombă. Imediat, Poliția, Jandarmeria și trupele speciale ale SRI au venit la fața locului și, conform procedurii, au evacuat întreaga clădire.

Incident în București. Autoritățile au primit, vineri după amiaza, o alertă cu bombă la Mall Băneasa.

În urma acestei amenințări, angajații și clienții din clădire au fost evacuați de urgență, anunță Antena 3.

ADVERTISEMENT

Autoritățile intervin la Mall Băneasa, după o alertă cu bombă. Toate persoane au fost evacuate

În urma amenințării primite, la faţa locului s-au deplasat trupele Antitero, mai multe autospeciale de pompieri şi ambulanțe, iar centrul comercial a fost evacuat de urgență.

Conform sursei citate, la fața locului ar fi fost identificat un pachet suspect.

Într-o filmare postată de o persoană aflată la Mall în momentul alertei se observă persoanele care părăsesc zona comercială.

ADVERTISEMENT


O parte dintre clienți au încercat să plece din parcarea centrului comercial din Capitală, ceea ce a dus la supra-aglomerarea parcării și apariția de ambuteiaje.

Alerte cu bombă în mai multe zone din țară în ultima perioadă

În acest debut de an, în mai multe zone din țară s-au emis alerte cu bombă. Cea mai recentă a fost în urmă cu o zi.

ADVERTISEMENT

Joi, 13 ianuarie, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în apropierea unui centru comercial din cartierul Gheorgheni, s-ar afla un bagaj suspect.

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii Compartimentului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, care au procedat la verificarea bagajului respectiv, constatând faptul că este vorba de un bagaj de tip troller, care era gol și nu prezenta niciun pericol.

ADVERTISEMENT

Anterior, miercuri, polițiștii au primit o sesizare că o bombă ar fi amplasată și în incinta mallului din Calea Aradului din Timișoara.

Alerta a venit în jurul prânzului, după ce oamenii legii s-au retras de la Liceul Catolic, acolo unde în cursul dimineții au primit o sesizare similară.

Conform Tion.ro, oamenii legii au fost anunțați că în incinta Iulius Mall s-ar afla tot o bombă. Echipajele de intervenție au plecat spre locul indicat.

În final s-a aflat că o femeie a sunat la 112 și a anunțat polițiștii. Oamenii legii iau în considerare și posibilitatea ca aceasta să aibă probleme psihice.

ADVERTISEMENT