News

ALERTĂ! Cod galben de ploi și inundații pentru mai multe județe! Ce avertisment a emis ANM

20.07.2019 | 16:37
ALERTA Cod galben de ploi si inundatii pentru mai multe judete Ce avertisment a emis ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de ploi și inundații pentru mai multe județe! Astfel, până la ora 17.30 Suceava, Neamț și Iași se află sub nori negri. Astfel, la Suceava, în zona Fălticeni, Dolhasca, Broșteni, Cornu Luncii, Mălini, Preutești, Stulpicani, Baia, Slatina, Forăști, Râșca, Boroaia, Vadu Moldovei, Rădășeni, Dolhești, Bogdănești, Drăgușeni, Fântâna Mare și în județul Neamţ la Târgu Neamț, Vânători-Neamț, Pipirig, Răucești, Borca, Grumăzești, Bodești, Petricani, Crăcăoani, Agapia, Bălțătești, Poiana Teiului, Țibucani, Urecheni, Hangu, Timișești, Brusturi, Păstrăveni, Farcașa, Ghindăoani, Războieni, Negrești, Drăgănești se anunță ploi serioase.

Cod galben de ploi și inundații pentru mai multe județe!

La fel se întâmplă și la Iaşi în Pașcani, Lespezi, Tătăruși, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Miroslovești, Moțca, Vânători, Cristești, Sirețel, Hărmănești, Ciohorăni. Meteorologii spun că se vor semnala local, averse ce vor cumula 25…30 l/mp, descarcari electrice, grindină de mici dimensiuni. Fenomene asociate sunt intensificări de scurtă durată ale vântului. Există și un cod galben de inundații în județele Harghita, Neamț și Suceava

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, județele Suceava, Neamț și Harghita.

Cod galben de ploi și inundații pentru mai multe județe! Inundații
Buzăul și Vrancea sunt sub cod de inundații până la ora 00.00. Sursa foto – facebook

Ce avertisment a emis ANM

Nu se termină aici avertismentele. Există un cod galben de inundații și pentru județele Buzău și Vrancea. Acesta este valabil până la miezul nopții. Și aici se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: : Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Râmnicu Sărat – bazin superior și mijlociu, județele Buzău și Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Zăbala – bazin superior, Milcov – bazin superior. Așadar, cei care se află în aceste zone trebuie să știe că există pericolul unor inundații până la noapte.