News

Alertă cu bombă în avionul Roma-Iași a companiei Wizz Air. Un român a anunțat că aruncă aeronava în aer

Momente de panică în avionul companiei Wizz Air care urma să decoleze sâmbătă, 9 iulie, de la Roma, cu direcția Iași. Un pasager de origine română a amenințat că va arunca aeronava în aer.
10.07.2022 | 12:17
Alerta cu bomba in avionul RomaIasi a companiei Wizz Air Un roman a anuntat ca arunca aeronava in aer
Momente de panică într-un avion Wizz Air după ce un pasager român a anunțat că va detona o bombă / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc pe Aeroportul Internațional Leonardo de Vinci din Fiumicino (Roma), în jurul orei 23:30, când aeronava cu direcția Iași se pregătea de decolare. În aeronavă se aflau 176 de călători, iar însoțitoarele de zbor se asigurau că pasagerii sunt pregătiți pentru zbor.

Înoțitoarele de zbor au reacționat exemplar

La un moment dat, unul dintre pasageri le-a anunțat pe stewardese că are o bombă și o va detona, potrivit rotalianul.com.

ADVERTISEMENT

Conform relatărilor martorilor, însoțitoarele de bord și-au păstrat calmul și au anunțat căpitanul despre intențiile românului. Acesta a luat decizia să oprească toate manevrele de decolare și a luat legătura cu turnul de control, care a anunțat poliția.

În doar câteva minute, forțele de ordine de pe aeroport au ajuns la avion și l-au dat jos pe pasagerul care făcuse amenințarea cu bombă, cu tot cu bagaje.

ADVERTISEMENT

Bărbatul îi spusese unei pasagere că avionul va exploda

Una dintre pasagere a declarat că a fost abordată de respectivul bărbat în drum spre poarta de îmbarcare, iar acesta i-a spus că avionul va exploda. Femeia nu l-a luat în seamă, crezând că acesta face o glumă. ”Mergem noi în avion, dar vom sări toți în aer”, i-a spus bărbatul.

Șefa însoțitoarelor de bord din cursa Wizz Air a avut un scurt dialog cu un jurnalist aflat întâmplător la bordul avionului, iar aceasta i-a declarat că a fost înspăimântată de afirmațiile pasagerului, dar a încercat să nu arate acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Mi-a spus mie și colegelor mele că el are o bombă și că vom sări cu toții în aer. (…) Nici nu știți cât de ușor poate fi realizat un astfel de exploziv, sincer, m-am speriat foarte tare”, a spus însoțitoarea de zbor, conform sursei citate.

Cursa aeriană Roma – Iași a avut 90 de minute de întârziere, la aterizare

Până la urmă, bărbatul a fost evacuat, urmând ca pe numele lui să fie întocmit un dosar penal și în funcție de cum va decurge ancheta, să fie acuzat inclusiv de terorism.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, avionul a decolat de la Roma și a aterizat la Iași fără alte incidente notabile, dar cu o întârziere de 90 de minute.

ADVERTISEMENT
Tags: