News

Alertă cu bombă la autoritățile de sănătate publică din vestul Germaniei. Ce a constatat Poliția

08.08.2020 | 16:25
Alerta cu bomba la autoritatile de sanatate publica din vestul Germaniei Ce a constatat Politia
ADVERTISEMENT

Autoritățile de sănătate publică din vestul Germaniei au fost ținta mai multor alerte cu bombă în cursul serii de vineri, 7 august.

Conform presei locale, în Olpe și Köln, zone din Renania de Nord-Westfalia, au existat amenințări cu bombă împotriva departamentului de sănătate.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor în vigoare pentru astfel de situații, forțele de intervenție au recurs la evacuarea de urgență a acestor instituții din zona de vest a țării.

Alertă cu bombă în Germania, la autoritățile de sănătate publică

Conform celor de la Teller Report, o serie de autorități regionale de sănătate publică din vestul Germaniei au informat că au primit o serie de amenințări cu bombă vineri noaptea.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, forțele de poliție și de geniști, însoțite de câini specializați în detectare a materialelor explozibile au percheziționat clădirile amenințate. Ca în cele mai multe astfel de situații, nici în aceste cazuri nu s-au găsit explozibili în timpul căutărilor.

După această desfășurare de forțe extinsă, organele abilitate din Poliție încearcă să stabilească identitatea persoanei care a sunat anonim să anunțe amplasarea unei bombe.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că un apel anonim similar, tot de amenințare cu bombă, s-a produs şi la oficiul de sănătate publică din Koln, tot vineri, însă angajaţii nu l-au luat în serios. Poliţia a transmis sâmbătă că va investiga şi acest caz.

Zona de vest a Germaniei, ”lovită” de alerte cu bombă

În ultimele zile, în presa din Germania au existat relatări despre apeluri similare care au existat şi la alte oficii de sănătate publică din regiune.

ADVERTISEMENT

În această perioadă a pandemiei, agențiile de sănătate publică reprezintă nucleul eforturilor Germaniei de a detecta răspândirea noului coronavirus, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT