News

Alerta cu bombă la Capitoliul din Washington a fost ridicată. Un bărbat a fost arestat. Update

Străzile din jurul Capitoliului din Washington au fost închise joi în urma unei alerte cu bombă. Un bărbat a fost arestat.
19.08.2021 | 20:59
Alerta cu bomba la Capitoliul din Washington a fost ridicata Un barbat a fost arestat Update
ADVERTISEMENT
20-08-2021
07:57

Bărbatul care a amenințat că detonează bomba a fost arestat

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că va detona o bombă lângă clădirea Congresului din Washington DC. Bărbatul, identificat ca Floyd Ray Roseberry, în vârstă de 49 de ani, s-a predat la câteva ore după amenințarea.

Polițiștii au negociat cu șoferul care parcase o camionetă lângă Biblioteca Congresului, vizavi de clădirea Capitolului și de Curtea Supremă.

Motivele sale rămân necunoscute. Polițiștii încă percheziționează vehiculul.

Congresul este în prezent în vacanță, dar unii angajați lucrează în Capitoliu. Mai multe clădiri de birouri au fost evacuate.

“Nu a opus rezistență, iar oamenii noștri au reușit să îl ia în custodie fără incidente”, a spus comandantul de poliție Manger.

Poliția a declarat că a descoperit posibile materiale de fabricare a bombelor în vehicul, dar nici o bombă. Două surse de aplicare a legii, care au solicitat anonimatul, au declarat agenției de știri Reuters că se pare că Roseberry ar fi acționat singur.

Agenții federali au atacat casa domnului Roseberry din Grover, Carolina de Nord, în timpul luptei.

Vecinii au declarat pentru Reuters că Roseberry este un republican care fusese văzut purtând o șapcă „MAGA” pentru a-și arăta sprijinul față de fostul președinte Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Incidentul vine la doar câteva luni după un alt eveniment major, când un bărbat a intrat cu mașina în bariera Capitoliului, iar acesta a fost împușcat de către polițiști.

La începutul anului, mai mulți protestatari pro-Trump au intrat în Capitoliu, iar în urma încleștărilor violente cu forțele de ordine, mai multe persoane au decedat.

ADVERTISEMENT

Alertă cu bombă la Capitoliu. Străzile au fost închise

Forțele de ordine ale Capitoliului Statelor Unite ale Americii au intrat în alertă joi din cauza unui “vehicul suspect”, acesta aflându-se în afara Bibliotecii Congresului.

Poliția a închis străzile și a îndemnat personalul Capitol Hill să se deplaseze în interiorul birourilor, să închidă ușile și să stea cât mai departe posibil de ferestre, notează New York Times, citat de PRO TV.

ADVERTISEMENT

Un bărbat care se află într-un vehicul a susținut că are o bombă, din informațiile inițiale oferite de către forțele de ordine. Nu este clar dacă are sau nu, de fapt, dispozitive explozive.

Cu toate acestea, când poliția a ajuns acolo, după ce bărbatul a susținut că are o bombă, unul dintre ofițeri a observat ceea ce părea a fi un detonat în mână sa, notează un reprezentant al poliției.

ADVERTISEMENT

Departamentul de Poliție Metropolitană a declarat că “asistă la raportarea unei amenințări active cu bombă, care implică un vehicul suspect” și “în prezent evacuează zona”, potrivit unei purtătoare de cuvânt.

Bărbatul care a făcut această amenințare se pare că ar avea 49 de ani și s-ar numi Floyd Ray Roseberry. Acesta a postat online mai multe materiale video realizate din vehiculul său, conform unor reprezentanți ai forțelor de ordine care au discutat cu jurnaliștii de la CNBC News.

ADVERTISEMENT

Din fericire, majoritatea personalului congresului nu se afla în Capitoliu, deoarece cei mai mulți dintre membrii sunt împrăștiați prin toată țara, iar o mare parte din complex este închisă.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre angajații evacuați lucrează pentru personalul Arhitectului Capitoliului sau sunt angajați în diferite construcții. Forțele de ordine au închis mai multe străzi din apropiere, iar la fața locului sunt acum tehnicieni de la FBI și de la Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc și explozibili.