News

Alerta cu bombă la Curtea de Apel București a fost falsă. Pirotehniștii au verificat zona. Update

Alertă falsă cu bomba la Curtea de Apel București. O persoană a sunat, luni, la 112 și a anunțat că în clădire ar fi fost un dispozitiv exploziv.
07.06.2021 | 14:28
Alerta cu bomba la Curtea de Apel Bucuresti a fost falsa Pirotehnistii au verificat zona Update
ADVERTISEMENT
07-06-2021
11:27

Alerta cu bombă de la Curtea de Apel București a fost falsă

În jurul orei 14.30, autoritățile au anunțat că alerta cu bombă de la Curtea de Apel București s-a dovedit a fi falsă. Toată zona fusese evacuată și traficul rutier redirecționat. Pirotehniștii nu au găsit niciun dispozitiv exploziv așa că ședințele de judecată se pot relua. Peste 1000 de persoane care fuseseră evacuate au revenit în clădire.

Este alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Un apel anonim la 112 a anunțat că în clădire este un dispozitiv cu potențial exploziv. Instituția a fost evacuată

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Locația, evacuată

Imediat, în zonă au venit pirotehniștii care verifică toată colțurile clădirii, conform procedurilor.

ADVERTISEMENT

Clădirea a fost evacuată și este acum cercetată de specialiști de la Serviciul Pirotehnic al Poliției și de la Brigada Antiteroristă a SRI.

Tot acest demers va dura circa 2-3 ore. Programul ședințelor de judecată de la Curtea de Apel o să fie amânat, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

De-a lungul procesului de intervenție a cadrelor MAI, circulația vehiculelor și a pietonilor pe Splaiul Dâmboviței, în dreptul Palatului de Justiție, este interzisă.

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Locația, evacuată. Sursa foto: captură Digi24

Deocamdată nu se știe dacă apelul telefonic prin care s-a semnalat bomba a fost justificat, a fost menit să întârzie judecarea unui anumit caz sau a fost doar o alarmă falsă.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în jurul orei 12,30, prin apel 112, o persoană a anunţat că în clădirea Curţii de Apel Bucureşti este un dispozitiv exploziv. Polițiștii acţionează conform competenţelor, arată Biroul de presă al Poliției Capitalei.

A doua alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Este pentru a doua oară în acest an când a fost alertă cu bombă la Curtea de Apel. În luna ianuarie a acestui an s-a primit un alt apel de la un bărbat despre faptul că la Curtea de Apel ar fi fost plasată o bombă.

ADVERTISEMENT

Imediat clădirea a fost evacuată și toate procesele amânate. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR. După verificări care au durat mai multe ore poliția a anunțat că alarma a fost falsă.

Tot incidentul a avut loc chiar în ziua în care instanța judeca ultimul termen din dosarul de corupție al Elenei Udrea legat de finanțarea campaniei electorale din anul 2009. La termenul precedent aceasta lipsise anunțând că are COVID-19.

ADVERTISEMENT
Tags: