News

Alertă cu bomba la mai multe spitale din București. Au fost trimiși geniștii

Autoritățile din București sunt în alertă după ce persoane necunoscute momentan au anunțat că au amplasat bombe în mai multe spitale importante din București.
23.08.2023 | 12:28
Alerta cu bomba la mai multe spitale din Bucuresti Au fost trimisi genistii
Alertă cu bomba la mai multe spitale din București. Au fost trimiși geniștii. Foto: Romanian Military
ADVERTISEMENT

Spitalele vizate sunt Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și Spitalul Universitar de Urgență București. La fața locului s-au deplasat experți geniști, care vor verifica dacă alarma este falsă, sau nu. Cel mai probabil este din nou vorba despre o glumă proastă.

Alertă cu bomba la mai multe spitale din București

Potrivit sursei citate, cele trei spitale au primit pe e-mail același mesaj, care anunța că au fost amplasate mai multe bombe care vor exploda în câteva ore. Specialiștii vor fi nevoiți acum să evacueze oamenii din saloane pentru a face verificări, astfel că liniștea oamenilor de aici va fi perturbată.

ADVERTISEMENT

Astfel de alerte, care de fiecare dată se dovedesc false, sunt comune în țara noastră, poate și pentru că glumeții nu pățesc mare lucru. Cel mai recent exemplu a fost cel din București de acum câteva zile, când cineva a amenințat că a pus o bombă la Curtea de Apel București, una la DIICOT și una la Muzeul de Istorie, conform Digi 24.

Alerta a fost atunci ignorată de autorități, conform Știrile PRO TV. Așadar, nu s-au impus atunci măsuri de evacuare și nici control pirotehnic. Alerta cu bomba a fost trimisă de pe o adresă de e-mail. Autorul glumei proaste nu a fost momentan identificat.

ADVERTISEMENT

”În cursul zilei de astăzi mai multe instituții au ssesizat Serviciul Român de Informații referitor la primirea unor email-uri de amenințare cu bombă. Aceste mesaje au fost analizate și s-a stabilit că erau false. Nu s-au impus verificări suplimentare și măsuri de evacuare și control pirotehnic”, a precizat SRI.

Nici Aeroportul din Cluj-Napoca nu a scăpat de o astfel de alertă falsă, la mijlocul lunii iulie. Atunci, un zbor Wizzair care trebuia să plece spre Luton, Anglia, a fost întârziat mai bine de trei ore din cauza acestei glume proaste.

ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților Aeroportului ”Avram Iancu” din Cluj, alerta a fost de această dată declanșată de un telefon anonim. Pentru că protocolul a trebuit respectat, cei aproape 150 de pasageri au avut de suferit și au întârziat la destinație.

”La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri şi echipajul de cabină. A fost activat imediat planul de urgenţă şi au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei ameninţări de securitate, fiind alertate toate instituţiile competente.

ADVERTISEMENT

Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei şi a pasagerilor. În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o ameninţare la securitatea şi siguranţa pasagerilor”, au transmis reprezentanții Aeroportului „Avram Iancu”.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”