News

Alertă cu bombă la mall-ul din Băneasa. Centrul comercial a fost evacuat / Update

Alertă teroristă la Băneasa Shoping City. Sâmbătă dimineața, un mesaj anonim trimis prin email a atras atenția despre posibilitatea ca în interiorul centrului comercial să fie plasată o bombă.
04.06.2022 | 13:16
Alerta cu bomba la mallul din Baneasa Centrul comercial a fost evacuat  Update
Centrul comercial din Băneasa a fost evacuat, sâmbătă dimineața, după o amenințare cu bombă
ADVERTISEMENT
04-06-2022
12:05

A fost vorba despre o alarmă falsă

După mai bine de trei ore de verificări, pirotehniştii au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă. De altfel, în ultima vreme, a fost un val de asemenea ameninţări trimise fie prin e-mail, fie telefonic.

Informația a fost confirmată și de reprezentanții centrului comercial, care au declarat că evacuarea s-a făcut fără incidente.

„În urma primirii unei alerte cu bombă, centrul comercial Băneasa Shopping City a fost imediat evacuat pentru a menţine siguranţa angajaţilor, chiriaşilor şi vizitatorilor săi. Precizăm că nu a avut loc niciun incident, situaţia fiind sub control, iar activitatea va fi reluată de îndată ce va fi posibil. (…) Ne cerem scuze pentru disconfortul şi neplăcerile cauzate vizitatorilor Băneasa Shopping City”, se arată în comunicatul companiei.

Intervenție rapidă a forțelor de ordine, sâmbătă dimineața, după o amenințare cu bombă la mall-ul din Băneasa. Mesajul nu a venit prin telefon, așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, ci prin intermediul unui mesaj de tip e-mail.

Alertă cu bombă la mall-ul Băneasa. Ce se întâmplă la faţa locului

Câteva minute mai târziu, echipaje ale Jandarmeriei, Poliției și Serviciului Român de Informații au ajuns la fața locului, iar centrul comercial a fost evacuat.

ADVERTISEMENT

„Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei, cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1”, se arată într-un comunicat al Poliției.

A doua alertă cu bombă, anul acesta, la Mall Băneasa

Pirotehniștii din cadrul SRI au început verificări la fața locului, după ce toate persoanele din interiorul mall-ului au fost evacuate.

ADVERTISEMENT

„În urma unui email anonim prin care a fost primită o ameninţare cu bombă la un mall din sectorul 1, pirotehniştii Serviciului Român de Informaţii s-au deplasat la faţa locului împreună cu echipele Poliţiei Române. Se derulează investigaţii specifice”, au transmis şi cei de la Serviciul Român de Informaţii.

Este a doua alertă cu bombă la Băneasa Shopping City, în acest an, după cea din ianuarie. De asemenea, în urmă cu câteva zile, o școală din București a fost evacuată după un telefon anonim, la care a fost semnalată prezența unei presupuse bombe în incinta unității școlare.

ADVERTISEMENT