Alertă cu bombă la Paris. A fost găsită o geantă cu muniție lângă turnul Eiffel

Robert Cristea   
în HotNews
27/10/2020, 19:39
Alertă cu bombă la Paris. A fost găsită o geantă cu muniție lângă turnul Eiffel
Alertă cu bombă la Paris. A fost găsită o geantă cu muniție lângă turnul Eiffel. Sursa: hepta.ro

Astăzi a fost semnalată o alertă cu bombă la Paris. Autoritățile franceze au presupus că este vorba de un atac terorist.

A fost evacuată zona Arcului de Triumf și a bulevardului Champs-Elysées, conform BFM. Poliția și echipe de geniști au sosit la fața locului.

Ulterior, lângă turnul Eiffel a fost descoperită o geantă cu muniție, conform Actu.fr.

Alertă cu bombă la Paris

Echipele de intervenție au luat măsuri pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat, după ce a fost descoperit un colet suspect.

S-au luat mai multe decizii pentru siguranța cetățenilor. Traficul a fost deviat, iar metroul nu mai oprește în zonă.

Incidentul are loc într-o perioadă tensionată. Au fost mai multe proteste ale musulmanilor după anumite afirmații ale lui Emmanuel Macron. 

Președintele Franței a vorbit despre înăsprirea controlului asupra organizațiilor islamiste de pe teritoriul țării. Starea tensionată s-a declanșat după uciderea profesorului Samuel paty de către un tânăr islamist.  Profesorul le arătase elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed.

Președintele Turciei a criticat dur declarațiile lui Emmanuel Macron. Acesta din urmă a spus că ”Franța nu va renunța la caricaturi.”

“Tot ce putem spune de un şef de stat care tratează milioane de membri ai diferitelor comunităţii religioase în acest mod este următorul lucru: faceţi mai întâi teste de sănătate mintală”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat.

Închide ×