News

Alertă cu bombă la Școala Gimnazială nr. 39, din București. Elevii au fost evacuați de urgență

Mai multe echipe de pirotehniști inspectează la această oră sălile de curs ale Școlii Gimnaziale nr. 39 (Sector 2), după ce o persoană a sunat și a anunțat că acolo ar exista o bombă.
30.05.2022 | 14:25
Alerta cu bomba la Scoala Gimnaziala nr 39 din Bucuresti Elevii au fost evacuati de urgenta
Profesorii care predau la Școala Gimnazială nr. 39 așteaptă concluziile pirotehniștilor. Foto: facebook.com/scoala39bucuresti
ADVERTISEMENT

La puțin timp după primirea apelului neidentificat, conducerea școlii i-a evacuat pe elevi. La fața locului au sosit imediat echipele speciale de intervenție, iar oamenii legii au stabilit un perimetru în jurul unității de învătământ.

O nouă alertă cu bombă în București

De asemenea, în timp ce școala este controlată metru cu metru, traficul rutier în zonă a fost restricționat. ”Astăzi, în jurul orei 13:30, o persoană a apelat numărul direct al unei secţii de Poliţie şi a comunicat faptul că la o unitate de învăţământ din Sectorul 2 s-ar afla un dispozitiv exploziv.

ADVERTISEMENT

Au fost dispuse, de urgenţă, măsuri de evacuare a elevilor şi personalului şi restricţionarea traficului în perimetrul adiacent fiind declanşate verificări de către specialiştii pirotehnicieni”, au transmis reprezentanții Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Altfel, amintim că săptămâma trecută, în București a mai fost o alertă cu bombă la Piața Unirii. Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu informații suplimentare despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

Școala Gimnazială nr. 39 are o istorie bogată

Situată pe Șoseaua Colentina, în imediata apropiere a râului cu același nume, înainte de intersecția cu Șoseaua Fundeni, Școala cu clasele I-VIII nr. 39 are o istorie care coincide, în mare masură, cu istoria învățământului românesc în limba română.

(…) Şcoala Generală Nr. 39 din Bucureşti a funcţionat iniţial ca şcoală sătească (anul înfiinţării – 1838), iar din anul 1868 ca şcoală comunală de model. Trebuie menţionat că, în perioada 1848-1857 şcoala nu a funcţionat, în acest timp deteriorându-se şi localul.

ADVERTISEMENT

(…) Creșterea continuă a numărului de elevi și de clase s-a datorat, în primul rând, calității corpului profesoral. Profesorii și învățătorii de înaltă pregătire profesională și cu ținută morală ireproșabilă au contribuit la creșterea prestigiului școlii. Personalitatea școlii s-a conturat treptat, mai ales prin performanța elevilor.

De-a lungul anilor, Școala 39 a furnizat inteligența tuturor liceelor de prestigiu din Capitală. Astfel. “bătrâna doamnă din Colentina” și-a creat o veritabilă aură, impunându-se ca una dintre cele mai solide instituții de învățământ”, se arată pe scoala39.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: