News

Alertă cu bombă la Taj Mahal. Peste 1.000 de turiști au fost evacuați

04.03.2021 | 10:53
Alerta cu bomba la Taj Mahal Peste 1000 de turisti au fost evacuati
ADVERTISEMENT

A fost alertă cu bombă joi dimineața în India. Celebrul monument al țării Taj Mahal a fost închis și peste 1.000 de turiști au fost evacuația după această amenințare.

Din primele informații, o persoană încă neidentificată a sunat la numărul de urgență al Poliției din Agra în jurul orei locale 9 dimineața și a susținut că o bombă a fost plasată în interiorul monumentului.

ADVERTISEMENT

Amenințarea a creat panică în rândul vizitatorilor din orașul indian, iar autoritățile au trimis imediat echipaje mari de polițiști și geniști pentru a inspecta locația.

Peste 1.000 de turiști, evacuați de la Taj Mahal, după o amenințare cu bombă

Mii de turiști au avut o zi de joi alertă în timp ce vizitau una dintre cele mai frumoase clădiri ale lumii, Taj Mahal din India. O amenințare cu bombă a dus la evacuarea oamenilor și la închiderea temporară a locației.

ADVERTISEMENT

”Peste 1.000 de turişti aflaţi la Taj Mahal au fost rugați să părăsească locația joi, după ce autoritățile au primit o amenințare cu bombă de la o persoană neidentificată”, a anunțat presa locală.

”În această dimineață, o persoană necunoscută a sunat la numărul de urgență 112 și a spus că va avea loc o explozie a unei bombe la Taj Mahal.

ADVERTISEMENT

Imediat, echipa noastră de geniști și alte echipaje au efectuat o percheziție amănunțită a sediului. Până în prezent, unitățile noastre de teren nu au transmis nicio informație despre găsirea unui astfel de material explozibil”, a spus un Satish Ganesh, inspectorul general al Poliției din Agra.

Oficialul indian a mai vrut să-i asigure pe turiști că: ”În 99% din cazuri, vorbim de apeluri false, însă echipajele noastre tratează cu profesionalism fiecare amenințare”.

ADVERTISEMENT

Taj Mahal, una dintre cele mai mari atracții din Asia

Un monument din marmură albă, perla arhitecturii indiene Taj Mahal este una dintre cele mai importante atracții ale Indiei. În 2007, Taj Mahal a intrat pe lista celor șapte minuni ale lumii după un sondaj de peste 100 de milioane de voturi.

Turiștii o consideră pe scară largă ca fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din lume. Situat în orașul istoric Agra, Taj Mahal este numit simbol al iubirii. Monumentul este cunoscut sub numele de Coroana Palatelor din Persană, oferind o minunată viziune fanilor săi.

ADVERTISEMENT
Tags: