News

Alertă cu bombă la Timișoara! Un apel la 112 a pus pe jar autoritățile

03.11.2020 | 08:28
Alerta cu bomba la Timisoara Un apel la 112 a pus pe jar autoritatile
După trei ore de verificări, polițiștii au constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă. Sursa foto: pressalert.ro
ADVERTISEMENT

Apelul efectuat târziu în noapte la numărul de urgență 112 de o persoană care anunța că în incinta unei fabrici de anvelope a fost amplasată o bombă a pus pe jar autoritățile timișorene.

Imediat, zona a fost împânzită de pirotehniști, alături de mai multe echipaje de Poliție și Pompieri.

ADVERTISEMENT

După ore întregi de căutări la care a luat parte și un câine dresat, „s-a constatat că este vorba despre un apel fals”.

Amenințare cu bombă la o fabrică din Timișoara

Apelul a fost făcut în jurul orei 23, iar persoana în cauză și-a închis ulterior telefonul. Riscă o amendă de până la 5.000 de lei, după ce pe numele său a fost deschis un dosar penal în vederea săvârșirii infracțiunii de amenințare.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor s-a constatat că este vorba despre un apel fals. Totodată, polițiștii Secției 5 Timișoara s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de amenințare în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Timiș.

Coincidență sau nu, în tot acest timp, în centrul orașului Viena se desfășura o amplă operațiune după atacul terorist în care o persoană și-a pierdut viața și alte 15 au fost grav rănite.

ADVERTISEMENT

Fabrica de mobilă, „abonată” la amenințări cu bombă

Nu este pentru prima dată când oamenii legii fac verificări la această fabrică de mobilă în vederea identificării unui presupus dispozitiv exploziv aflat în incintă.

La fel s-a întâmplat și în decembrie 2019, când peste 800 de angajați au fost evacuați. După câteva ore de verificări minuțioase echipele de pirotehniști au stabilit că alarma a fost, de fapt, o glumă proastă.

ADVERTISEMENT

Și la acea vreme a fost demarată o anchetă pentru depistarea celui care a apelat la numărul de urgență 112. Ulterior, persoana în cauză s-a ales cu o amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

ADVERTISEMENT
Tags: