News

Alertă cu bombă pe Aeroportul Chișinău. Cursa TAROM spre București a fost afectată

Aeroportul Chișinău a fost vizat de o alertă cu bomba, care s-a dovedit a fi falsă. Pasagerii au fost afectați, pentru că mai multe zboruri au fost blocate la sol.
02.07.2024 | 19:47
Alerta cu bomba pe Aeroportul Chisinau Cursa TAROM spre Bucuresti a fost afectata
TAROM a anulat mai multe zboruri luni dimineață. Haos pe Aeroportul Otopeni, sute de pasageri sunt vizați Foto: Wiki Commons
ADVERTISEMENT

Printre aceste zboruri se numără și cursa Chișinău – București, care a fost amânată câteva zeci de minute. Martorii spun că zona a fost evacuată și echipajele de geniști au intervenit. Călătorii au fost îmbarcați doar după ce specialiștii s-au asigurat că nu există niciun risc și că alerta cu bomba a fost falsă.

Alertă cu bombă pe Aeroportul Chișinău. Cursa TAROM spre București a fost afectată

Conform deschide.md, autoritățile de la Chișinău au primit alerta în jurul orei 14:00, moment în care toate avioanele au fost blocate la sol. Cei care urmau să se îmbarce au fost rugați să aștepte în liniște, în timp ce pasagerii care erau deja urcați în avioane au fost dați jos. Din fericire s-a dovedit că alerta era falsă, lucru de altfel previzibil, însă autoritățile trebuie să ia în serios orice astfel de alertă.

ADVERTISEMENT

Compania TAROM a comentat acest incident și a oferit mai multe detalii. ”Compania TAROM informează că pasagerii zborului pe ruta Chişinău – Bucureşti au realizat în siguranţă procedura de îmbarcare în avion, după ce ameninţarea cu bomba primită de Aeroportul Internaţional Chişinău a fost încadrată ca fiind falsă, iar activitatea aeroportului a fost reluată.

În această după-amiază, după primirea unei ameninţări cu bombă la Aeroportul Internaţional Chişinău, personalul aeroportuar şi pasagerii au fost evacuaţi din terminal în condiţii de siguranţă, serviciile de urgenţă intervenind la faţa locului. Ameninţarea a fost confirmată ca fiind falsă de către Poliţia de Frontieră”, au transmis reprezentanții TAROM.

ADVERTISEMENT

Compania a precizat că ”echipa TAROM a tratat situaţia cu celeritate pentru securitatea pasagerilor, iar după procedurile de verificare ale autorităţilor şi reluarea activităţii în aeroport au realizat formalităţile de îmbarcare pentru zborul către Bucureşti”. Mai mult, pasagerii au fost avertizați că vremea ar putea să dea peste cap programul sosirilor și plecărilor din diverse aeroporturi.

Un avion de pe cursa Madrid – Montevideo a aterizat de urgență din cauza turbulențelor

”De asemenea, compania TAROM informează că restricţiile din domeniul aviatic din această perioadă generate de situaţia meteo, la care se adaugă capacitatea de furnizare a serviciilor de trafic aerian specific fiecărui aeroport în parte, pot genera modificarea programului de zbor, întârzieri şi chiar anulări pentru cursele regulate”, a mai informat TAROM.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, un avion de linie care aparține companiei spaniole Air Europa, mai exact un aparat de zbor Boeing 787-9 Dreamliner, care zbura pe ruta Madrid – Montevideo (Uruguay), a fost nevoit să aterizeze de urgență în Brazilia, la Natal. Compania aeriană din Spania a precizat că avionul a fost surprins de ”turbulențe puternice”.

Zeci de pasageri au fost răniți ușor în urma acestor turbulențe, însă toți au fost preluați în siguranță pentru a fi îngrijiți. ”Răniţii au fost preluaţi pentru a fi îngrijiţi”, a transmis Air Europa. Compania Boeing se confruntă în ultima perioadă cu mari probleme de credibilitate, după ce avioanele de producție Boeing sunt implicate mult prea des în incidente aviatice.

ADVERTISEMENT

Statistic, până la începutul anului 2024 au existat în total 529 de accidente și incidente de aviație care au implicat toate cele 737 de aeronave (cu mențiunea că nu toate sunt suficient de notabile pentru a fi incluse pe această listă), care au dus la un total de 5.779 de decese și 234 de cazuri în care victimele și-au pierdut un membru sau o parte a corpului.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Salariile românilor în sens invers cu propaganda guvernamentală. Ciolacu contrazis de statisticile oficiale
Salariile românilor în sens invers cu propaganda guvernamentală. Ciolacu contrazis de statisticile oficiale
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici