News

Alertă cu bombă pe aeroportul din Taiwan unde va ateriza Nancy Pelosi: ”Pentru a împiedica vizita în țară a președintei Camerei Reprezentanților, 3 explozibili vor fi plasați”

Este alertă cu bombă pe aeroportul din Taiwan unde va ateriza președinta Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi. Locația a primit o amenințare în care se anunță că 3 explozibili vor fi amplasați.
02.08.2022 | 09:03
Alerta cu bomba pe aeroportul din Taiwan unde va ateriza Nancy Pelosi Pentru a impiedica vizita in tara a presedintei Camerei Reprezentantilor 3 explozibili vor fi plasati
Amenințare cu bombă primită de aeroportul din Taiwan unde va ateriza Nancy Pelosi. Sursa foto: colaj Fanatik / hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ultimele ore, o serie de canale media din Taiwan, citate de agenția Reuters, au scris că președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul marți, 2 august.

Amenințare cu bombă primită de aeroportul din Taiwan unde va ateriza Nancy Pelosi

Informația că Nancy Pelosi va ajunge în Taiwan a stârnit furia Chinei și a adus îngrijorare printre oficialii de la Casa Albă și Pentagon.

ADVERTISEMENT

Între timp, președinta Camerei Reprezentanților pare a fi decisă să ajungă în statul asiatic, iar acest lucru provoacă deja primele incidente în zonă.

Marți dimineața, în jurul orei locale 9.00, Aeroportul Internațional Taoyuan ar fi primit o scrisoare de amenințare cu bombă.

ADVERTISEMENT

În aceasta este transmis următorul mesaj: ”Pentru a o împiedica pe președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, să viziteze țara, 3 explozibili vor fi plasați la aeroport”, scrie site-ul local Daily.com.tw.

Sursa citată mai notează că Administrația Aeroportului Internațional Taoyuan a anunțat că a înștiințat poliția din Taipei, iar investigația de urmărire a fost realizată de Biroul de Poliție Aviatică.

ADVERTISEMENT

Instituția din urmă a precizat că actuala scrisoare de amenințare este investigată și gestionată de Brigada Criminală. Astfel, se va urmări sursa adresei de IP a e-mailului de amenințare și se va încerca găsirea expeditorul acestui mesaj.

Reacția amenințătoare a Chinei față de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

China a avertizat că armata sa nu va ”sta niciodată cu mâinile în sân” dacă Pelosi va vizita Taiwanul, insula autoguvernată democratic și revendicată de Beijing, notează EconomicTimes.

ADVERTISEMENT

Presa americană a mai precizat că Pelosi ar urma să viziteze parlamentul din Taiwan miercuri dimineață.

De la Taipei, reprezentanții Ministerului taiwanez de Externe au spus că nu comentează rapoartele privind planul de călătorie al lui Pelosi.

În debutul săptămânii, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat că ar fi ”o interferență grosolană în afacerile interne ale Chinei” dacă Pelosi vizitează Taiwanul și a avertizat că acest lucru ar duce la ”evoluții și consecințe foarte grave”.

Încă de acum o săptămână, liderul chinez Xi Jinping l-a avertizat pe omologul său american Joe Biden, într-o lungă convorbire telefonică, ”să nu se joace cu focul” în privinţa Taiwanului, în contextul avertismentelor Beijing-ului privind o posibilă vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

ADVERTISEMENT
Tags: