News

Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Ofițerii SRI verifică bagajele pasagerilor. Alarma a fost falsă. Update

A fost alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Trupele Antitero au intervenit, iar bagajele pasagerilor au fost verificate amănunțit, vineri dimineață, de către ofițerii SRI.
29.04.2022 | 09:40
Alerta cu bomba pe Aeroportul Otopeni Ofiterii SRI verifica bagajele pasagerilor Alarma a fost falsa Update
Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
29-04-2022
06:43

Alerta cu bombă a fost falsă

Alerta cu bombă a fost una falsă. Pirotehniștii au verificat amănunțit zona și au ajuns la această concluzie.

Urmează a fi identificat făptașul și sancționat. Dacă va fi găsit vinovat, riscă dosar penal și amendă.

Alertă cu bombă, vineri dimineață, pe Aeroportul Otopeni. Este vorba, mai exact, despre o alertă pentru cursa București-Munchen, a companiei companiei Lufthansa.

Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni, pentru o cursă București-Munchen

Aeronava trebuia să decoleze la ora 6:00, dar un apel la 112 în legătură cu existența unei bombe în zonă, a împiedicat zborul. La fața locului s-au deplasat pirotehniștii și oamenii legii care investighează aeroportul.

ADVERTISEMENT

S-a constituit o celula de criză, iar pasagerii au fost evacuați și li se verifică bagajele. De mai bine de o oră aceștia așteapă ca situația să revină la normal.

”În urma unui apel anonim la 112 care ameninţa că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se afla o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internaţional Henry Coandă Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava şi în acest moment pirotehniştii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări”, au comunicat reprezentanții aeroportului, potrivit Știrile Protv.

Celula de criză pe Aeroportul Otopeni, în urma alertei cu bombă

Celula de criză este constituiă din specialiști ai Serviciului Român de Informatii și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București – Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda.

S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informatii și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

ADVERTISEMENT

În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, a anunțat și reprezentanții IGPR.

Dacă se va dovedi că alerta cu bombă este falsă, făptașul urmează a fi identificat și sancționat, așa cum prevede legea. Oamenii legii avertizează ca astfel de apeluri să nu mai fie făcute.

Revenim cu detalii

ADVERTISEMENT