News

ALERTĂ! Cutremur de 6,6 grade în sudul Oceanului Atlantic. Avertizare de tsunami

Autor: Alexandru Năstase | 28.08.2019 | 08:53
Cutremurul i-a speriat serios pe oamenii aflați pe insule. Sursa foto - facebook

Un cutremur de 6,6 grade s-a produs în urmă cu doar câteva ore în sudul Oceanului Atlantic. Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud au fost zguduite serios, cele două fiind teritoriu britanic. De remarcat că pe Insula Sandwich nu există niciun locuitor, în timp ce în Georgia de Sud există mai mulți oameni, dar care nu stau tot timpul anului acolo.  Printre ei se află trei ofițeri care asigură Guvernul, un cercetător și staff-ul lui care lucrează pe Insula Bird.

Cutremur de 6,6 grade în sudul Oceanului Atlantic

Există și un serviciu poștal, dar și trei muzee. În lunile de iarnă, pe insulă sunt aproximativ 16 oameni, în timp ce vara populația ajunge la 35 de persoane, acestea fiind insulele britanice cu cei mai puțini oameni. Nu există un program al zborurilor și nici al feriboturilor, dar câteodată pe lângă insule trece o companie care se ocupă de croaziere. Aceasta aduce mii de oameni în vizită în perioada călduroasă.

Cutremurul a avut loc la 3538 kilometri sud est de Montevideo, Uruguay și la 3655 kilometri, de asemenea sud est de Buenos Aires, Argentina. 4355 kilometri sud est a fost distanța epicentrului față de Santiago, Chile. Autoritățile din zonă au intrat în alertă imediat și au precizat că există riscul producerii unui tsunami, ceea ce ar reprezenta o adevărată tragedie în zonă. Majoritatea celor aflați în acest moment pe insule spun că seismul a fost unul puternic care i-a speriat serios.

Cutremur de 6,6 grade în sudul Oceanului Atlantic. Cutremur
Imagine reprezentativă din Georgia de Sud, locul unde a avut loc cutremurul. Sursa foto – facebook

Serie de cutremure în întreaga ume

Vă readucem aminte că în ultima săptămână au avut loc mai multe cutremure de peste 5 grade pe scara Richter, câteva părți ale planetei fiind zguduite serios. Seismele s-au produs la intervale de câteva ore, în zone total diferite, iar specialiștii nu pot spune încă dacă există vreo legătură între ele. De altfel, planeta pare că se cutremură tot mai des, iar mulți seismologi pun aceste cutremure inclusiv pe seama încălzirii globale.

Unul dintre cutremure a avut loc în centrul Californiei și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter. Acest seism a fost unul de suprafață (doi kilometri). S-a produs la ora locală 13:49. Epicentrul seismului din California, la o distanță de 212 kilometri de Los Angeles, 133 de kilometri Nord-Est de Bakersfield și 30 de kilometri de China Lake Acres.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!