Hotnews

Alertă de atacuri teroriste la Roma! ,,Există riscuri concrete”

Primarul Romei, Ignazio Marino, a avertizat joi că în Roma există "riscuri concrete de atacuri teroriste" în perioada Jubileului (Anul Sfânt). "Este primul jubileu care se organizează după...
30.07.2015 | 19:17
Alertă de atacuri teroriste la Roma! ,,Există riscuri concrete''

Primarul Romei, Ignazio Marino, a avertizat joi că în Roma există “riscuri concrete de atacuri teroriste” în perioada Jubileului (Anul Sfânt). “Este primul jubileu care se organizează după evenimentul din 11 septembrie 2001 şi după apariţia reţelei teroriste Stat Islamic”, a explicat primarul Marino într-un interviu acordat publicaţiei italiene Corriere della Sera.

“Toate indiciile pe care le avem de la serviciile de informare americane, precum şi primarii americani cu care am discutat recent vorbesc despre riscurile concrete de atacuri teroriste pentru Italia şi Roma”, a dat el asigurări în acest sens.

Primarul Marino a atras atentia asupra faptului că “nu are posibilitatea de a apăra capitala împotriva terorismului doar cu poliţiştii municipali”, lansând o invitaţie Guvernului italian de a contribui, în condiţiile în care municipalitatea nu dispune de armament necesar.

Jubileul sau Anul Sfânt reprezintă o tradiţie a Bisericii Catolice şi se organizează, în mod teoretic, o dată la 25 de ani, sărbătoare prin care li se permite credincioşilor să obţină iertarea şi să-şi ispăşească păcatele.

Ultimul Jubileu a fost ţinut în perioada 2000-2001 în Roma, la care au participat 30 de milioane de pelerini. Sărbătoarea a fost convocată de Papa Ioan Paul al II-lea, însă Papa Francisc a decis, în martie 2015, cu o ocazia împlinirii a doi ani de la numirea sa în scaunul pontifical, ca următorul An Sfânt să înceapă din decembrie 2015 şi să se încheie în noiembrie 2016.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri