News

Alertă de călătorie emisă de MAE. Turiștii români din această țară sunt vizați

24.08.2019 | 10:25
Alerta de calatorie emisa de MAE Turistii romani din aceasta tara sunt vizati

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care se află sau urmează să călătorească în zona Andaluzia din Spania. MAE a anunțat că din cauza temperaturilor ridicate există pericolul ca incendii puternice să se declanșeze în provincia Malaga, se arată într-un comunicat de presă al MAE și preluat de Mediafax.

MAE a emis alertă de călătorie în Spania

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, în Comunitatea Autonomă Andaluzia, că pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă a anului, se pot declanșa incendii de vegetație în provincia Malaga, cu posibilitatea de extindere către zonele locuite”, se arată în comunicatul MAE.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla la: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

MAE, avertizare de călătorie pentru românii din Spania *foto: captură youtube.com

Spania, mistuită de incendii în această perioadă a anului

Avertizarea MAE vine după ce un incendiu puternic a provocat panică printre turiști și localnici în stațiunea spaniolă Marbella. Astfel, peste 70 de pompieri s-au luptat cu flăcările în noaptea de joi spre vineri iar 40 de case au fost evacuate la ordinul primarului stațiunii. În cele din urmă, abia vineri dimineața au reușit pompierii să liniștească focul. O singură persoană a suferit răni și a avut nevoie de îngrijiri medicale, anunță presa locală.

Incendiile din Spania vin după evenimentele grave care au avut loc la începutul lunii în Grecia. De altfel și atunci MAE a emis un comunicat prin care a anunțat că va fi un risc mare de incendii de vegetație din pricina temperaturilor ridicate. Este vorba de zonele Attica, Lakonia, Viotia, Fthiotida, Insula Evia, Magnisia şi Larissa.