News

Alertă de călătorie în Portugalia! Este cod roșu de valuri puternice

15.11.2019 | 08:26
Alerta de calatorie in Portugalia Este cod rosu de valuri puternice
ADVERTISEMENT

Este alertă de călătorie pentru românii care își doresc să meargă în Portugalia! “Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Portugheza ca Institutul local pentru Mare si Atmosfera (IPMA) a instituit, pentru perioada 14 – 15 noiembrie 2019, un cod rosu de valuri puternice si intense pentru districtele Leiria, Coimbra, Aveiro, Porto, Braga si Viana do Castelo”.

Alertă de călătorie în Portugalia!

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentantii MAE, intr-un comunicat de presa. Aceștia mai transmit că cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele doua numere de telefon fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, este bine de știut că “cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Portugheza: +351. 927.411.628”, conform comunicatului de presa. De altfel, cei din MAE spun că românii nu trebuie să ezite și să sune către ambsade sau consulate de fiecare dată când au nevoie.

Este cod roșu de valuri puternice

MAE mai recomanda consultarea paginilor de Internet http://www.ipma.pt/pt/index.html #, http://lisabona.mae.ro,www.mae.ro , paginii de Facebook a Ambasadei Romaniei in Republica Portugheza si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” ( www.mae.ro/app_cs ), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când IPMA, Institutul local pentru Mare si Atmosfera din Portugalia atrage atenția și transmite că vor urma zile cu cod roșu de valuri. Și în urma cu un an de zile, lusitanii au avut același mesaj, în debutul lunii decembrie.

 

 

Tags: