ADVERTISEMENT
News

Alertă de coronavirus în China! Focar de infecție în Beijing

Autor: Alexandru Năstase | 14.06.2020 | 12:19
Alertă de coronavirus în China! Focar de infecție în Beijing
La Beijing a crescut numărul cazurilor de COVID-19. Sursa foto - hepta.ro

Alertă de coronavirus în China! Autoritățile din această țară n-au pic de liniște după ce în Beijing au fost înregistrate 45 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Conform primelor informații, focarul ar fi apărut în partea de sud a metropolei.

ADVERTISEMENT

Alertă de coronavirus în China!

Nu mai puțin de 11 cartiere au fost izolate de urgență. Peste 2 milioane de oameni locuiesc în această zonă. De altfel, liderii chinezi n-au stat o clipă la discuție și au aplicat măsuri drastice încă de la primele casuri apărute.

Vorbim de decizii care aduc aminte de cele luate în stare de răzoi. De data aceasta, chinezii se luptă cu un adversar invizibil și încearcă de zor să oprească răspândirea acestui virus.

ADVERTISEMENT

Focar de infecție în Beijing

În zonă au fost închise nouă şcoli şi grădiniţe şi a fost instalat un centru de comandă militar pentru a ajuta la coordonarea măsurilor de igienă. Nu doar China are probleme serioase cu coronavirusul. Situația rămâne la fel de gravă și în Statele Unite.

Americanii au raportat creșteri masive de cazuri pentru nu mai puţin de 19 state. De altfel, doctorul Anthony Fauci, cel care coordonează acţiunile instituţiilor federale în lupta contra pandemiei, a tras un nou semnal de alarmă. Acesta a explicat tuturor că nu trebuie să mai repete unele erori din ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Medicul îi îndeamnă pe oameni să stea cât mai puţin timp în compania altor persoane. Mai mult de atât, în Arkansas, guvernatorul n-a mai stat o clipă pe gânduri și a decis să mobilizeze Garda Naţională.

Situaţia din Baltimore, de exemplu, a ajuns atât de gravă, încât primarul oraşului a ordonat suspendarea temporară a măsurilor de relaxare.

ADVERTISEMENT

Culmea, panica sporește în lume și pentru că, între timp, s-a adăugat şi temerea că o eventuală mutaţie va face acest virus şi mai periculos. Deja se cunoaște o primă mutaţie, aceasta fiind observată de către oamenii de ştiinţă din Florida

Și în Brazilia, lucrurile au scăpat de sub control, mai ales că măsurile de igienă şi de distanţare socială din cartierele sărace ale marilor oraşe sunt inexistente.

ADVERTISEMENT

„Nu pare a fi o situaţie de carantină, dar ni s-a spus că aceasta este o ţară cu o prezenţă redusă, pentru că barurile ar fi în mod normal arhipline. Şi traficul de droguri continuă la diferite colţuri de străzi. Această favelă s-a rupt, de data aceasta din cauza virusului, și nu a criminalităţi care este în desfăşurare, de restul oraşului Rio de Janeiro”, a transmis Nick Paton Walsh pentru CNN despre situația din Brazilia

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!