Fotbal international

Alertă de coronavirus în Spania! Trei fani ai echipei Valencia suspecţi după deplasarea din Champions League de la Milano

25.02.2020 | 16:44
Alerta de coronavirus in Spania Trei fani ai echipei Valencia suspecti dupa deplasarea din Champions League de la Milano
ADVERTISEMENT

O alertă de coronavirus a fost lansată în Spania, după ce trei fani ai echipei FC Valencia au avut simptomele acestui virus la întoarcerea de la Milano, acolo unde au fost pentru meicul cu Atalanta Bergamo, din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League.

Alertă de coronavirus în Spania

Conform cotidianului Marca, cei trei fani ai Valenciei au sunat la 112 și au anunțat că au simptome asemănătoare cu cele ale coronavirusului, iar autoritățile din Spania au intrat în alertă maximă.

ADVERTISEMENT

Directorul adjunct din cadrul Ministerului Sănătății din Spania, Hermelinda Vanaclocha, a făcut anunțul și a precizat că cei trei suporteri ai ”liliecilor” sunt supuși în aceste momente testelor pentru a se stabili dacă sunt infectați.

”Îi vom supune unui test epidemiologic”

”Situația lor este în curs de evaluare, în acest moment nu se poate spune că sunt cazuri în studiu. Îi vom supune unui test epidemiologic. Avem mai multe cazuri de oameni care sunt în curs de evaluare și printre ei există și acești fani din Valencia”, a spus Vanaclocha.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Valencia și-au informat pe rețelele de socializare fanii care au făcut deplasarea la Milano să își evalueze starea de sănătate, iar în cazul în care au vreun simptom îngrijorător să sune de urgență la 112 și să nu părăsească locuința.

2.300 de fani ai Valenciei au fost la Milano

FC Valencia a fost susținută de 2.300 de fani la partida de la Milano, pierdută cu 1-4 în fața formației Atalanta Bergamo, în prima manșă a optimilor de finală ale Champions League. Returul se va juca pe Mestalla, marți, 10 martie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Prezența celor de la Atalanta în optimile Champions League a creat o emulație fantastică la Bergamo. Ziua primei manșe a ”dublei” cu Valencia, multe dintre școlile din oraș au înregistrat un număr record de absenți, micii suporteri ai formației lui Gasperini plecând la Milano, unde se joacă partida, alături de părinți.

Fotbalul este paralizat în Italia

Primarii localităților Meyzieu și Decines-Charpieu au cerut în mod oficial autorităților centrale să blocheze sosirea fanilor lui Juventus la Lyon, pentru meciul din Champions League. Izbucnirea epidemiei de coronavirus în Italia îi pune pe jar pe francezi, care nu vor 3.000 de suporteri italieni la ei în oraș.

ADVERTISEMENT

În doar câteva zile, Italia a devenit a treia ţară în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, iar fotbalul practic a fost paralizat. De vineri până acum s-au înregistrat în Italia peste 210 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus şi șapte decese, cele mai afectate regiuni fiind în nordul ţării.

ADVERTISEMENT