News

Alertă de ger în România. Urmează zile cu diferențe de temperatură mai mari de 15 grade. Unde va ninge

ANM anunță o răcire accentuată a vremii în România. Un val de aer polar va aduce ger în mai multe zone. Vor cădea și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.
09.12.2022 | 23:02
Alerta de ger in Romania Urmeaza zile cu diferente de temperatura mai mari de 15 grade Unde va ninge
Răcire accentuată a vremii în România. ANM anunță un val de aer polar: ”Diferențele de temperatură mai mari de 15 grade”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor ANM, după un weekend cu temperaturi de primăvară, care vor trece frecvent de 15 – 16 grade, un val de aer polar va pătrunde în România.

Răcire accentuată a vremii în România. ANM anunță un val de aer polar: ”Diferențele de temperatură mai mari de 15 grade”

De săptămâna viitoare, un val de aer polar va traversa Europa. În zonele din centrul continentului, temperaturile scad chiar şi sub 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Treptat, frigul va ajunge și în țara noastră. Sunt prognozate nopţi geroase, începând de luni, când vremea se răcește în toată țara.

Valorile de temperatură vor fi cuprinse între -6 şi 10 grade Celsius cu cele mai scăzute valori în vest, centru nord dar şi în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare.

Conform meteorologului, diferențele între valorile din weekend și cele de săptămâna viitoare vor fi mai mari de 15 grade.

ADVERTISEMENT

“Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simți în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14 – 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi”, a spus șefa ANM, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Răcire accentuată și în București. ANM anunță unde va ninge

Meteorologii anunță o răcire accentuată și în Capitală. Vor urma și aici scăderi bruște de temperatură. Diminețile vor aduce -5 … -6 grade Celsius.

În ceea ce privește regimul de precipitații, se anunță ploi în zonele joase și ninsori la munte.

”Ne așteptăm în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5, -6 grade Celsius.

De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a mai declarat directorul ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: