News

Alertă de incendii! Mii de persoane au fost evacuate de urgență, pe Coasta de Vest din SUA

Alertă de incendii pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii
25.07.2021 | 15:24
Alerta de incendii Mii de persoane au fost evacuate de urgenta pe Coasta de Vest din SUA
ADVERTISEMENT

Alertă maximă pe Coasta de Vest a Statelor Unite acolo unde un val de caniculă riscă să agraveze incendiile de vegetație. Acestea deja au mistuit peste o jumătate de milion de hectare.

Vorbim deja despre peste 80 de focare majore întinse în 13 state. Se fac eforturi disperate, dar pompierii nu reușesc să înainteze.

ADVERTISEMENT

Alertă de incendii în SUA

Între timp, câteva mii de persoane au fost evacuate. Nu se oprește aici șirul oamenilor scoși de urgență din case și îndepărtați de pericol. Se așteaptă ordinul autorităților cu bagajele la ușă.

Interesant este că incendiu a primit și un nume. “Dixie” este cel mai mare focar din statul american California și a distrus aproape 73 de mii de hectare de vegetație.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, vântul uscat, temperaturile ridicate și umiditatea scăzută contribuie din plin la răspândirea flăcărilor, una care se face cu o viteză amețitoare.

De altfel, în Quincy, un orășel aflat la un kilometru de limita sudică a incendiului de vegetație, oamenii deja se pregătesc să-și părăsească locuințele.

ADVERTISEMENT

“Tocmai am primit o avertizare. Așa că mi-am împachetat lucrurile lângă ușă și sunt gata să plec. Imediat ce vine ordinul de evacuare. Până atunci, o să stau aici și o să ud gazonul”, a spus Kaitlyn Rangel

Unii dintre ei sperau să nu fie nevoiți să-și abandoneze casele, dar flăcările sunt deja vizibile, în depărtare. “Am făcut un drum până la șosea, până la colț, și puteam vedea flăcările.

ADVERTISEMENT

A fost prima oară când am văzut un incendiu adevărat, flăcările roșii… Și a fost destul de sinistru. Ne-am gândit că da, se cam apropie”, a continuat Kaitlyn Rangel

Femeia spune că tatăș ei a fost deja evacuat, acesta locuind undeva în nordul statului. Incendiul de vegetație a evoluat rapid în ultimele două zile și a distrus totul în calea lui, lăsând în urmă doar cenușă.

“Doar o frântură din eforturile de protecție depuse pentru stingerea acestor incendii. Puteți vedea aici câteva reziduuri ale substanțelor ignifuge aruncate în această zonă, chiar lângă autostrada 70”, a spus și Melanie Wingo, reporter

Și în Nevada, incendiul botezat “Tamarack” se manifestă pe o suprafață de aproape 250 de kilometri pătrați. „Mi-am luat niște haine, câteva bijuterii care au valoare sentimentală pentru mine.

Am vrut să mă asigur că le iau. Articole de toaletă, medicamente esențiale. Am împachetat și niște documente importante, memorii USB, lucruri dintr-astea”, a  zis Summer Walker, Smith Valley

Ca fapt divers până în acest moment au ars peste o jumătate de milion de hectare, o suprafață cât cea a Ciprului. Veștile nu sunt deloc bune –  meteorologii au anunțat furtuni, dar multe dintre ele nu vor aduce precipitații, doar trăsnete care ar putea duce la apariția unor noi incendii.

ADVERTISEMENT
Tags: