News

Alertă de incendiu la spitalul Sfânta Maria din Iași. Au fost evacuate 200 de persoane. ISU Iași anunță că nu sunt victime

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași vineri dimineața, după ce la etajul 1 au fost observate degajări de fum. Acest spital a mai avut probleme din cauza unui incendiu și anul trecut.
03.06.2022 | 09:44
Alerta de incendiu la spitalul Sfanta Maria din Iasi Au fost evacuate 200 de persoane ISU Iasi anunta ca nu sunt victime
Se pare că problemele ar fi apărut în corpul nou al spitalului pentru copii din Iași. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale. De asemenea, personalul medical, părinții și copiii au fost evacuați. Purtătorul de cuvânt ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a explicat că este vorba despre 200 de persoane. Inițial a fost activat Planul Roșu, dar când s-a constatat că situația nu este gravă, a fost dezactivat.

ISU Iași a transmis că nu a fost incendiu

Nu a fost incendiu. Nu au fost victime. Au fost evacuate 200 de persoane”, a declarat reprezentantul ISU Iași, conform bzi.ro. În prezent se fac verificări la instalația electrică.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, care care conduce unitatea medicală, Alina Belu, a oferit mai multe informații: ”Nu există o flacără deschisă. Nu este în zona noastră de activitate. Nu au fost intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele în apropiere au fost evacuaţi. Se spală funinginea.

Se va stabili care este sursa acestui fum. Parterul, etajul 1 către etajul 4… Deci de undeva de jos a urcat. Noi funcţionam în parametri maximi. Zece minute a durat totul. S-a ventilat şi s-a degajat fumul. Există o comunicare de jos în sus care a dus această funingine către partea medicală.”

ADVERTISEMENT

Nu este prima alertă de incendiu la acest spital

Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iași a mai avut probleme și în iunie 2021, când a fost cuprins de flăcări. La acea vreme a luat foc secţia ATI și erau evacuate 30 de persoane, dintre care 12 copii şi şapte aparţinători. Nicio persoană nu a fost rănită atunci din cauza incendiului la acea vreme.

Reprezentanții Departamentul pentru Situații de Urgență spuneau că spitalul avea aviz de securitate la incendiu. ”În corpul B al clădirii unde a izbucnit incendiul, nu se vor face reparații până în luna august 2021, deoarece avem deja semnat un contract. Și reparațiile de la etajul al doilea, unde a ars, se vor face în aceeași perioadă, deoarece, dacă se vor face separat lucrările, ar însemna o dublă finanțare.

ADVERTISEMENT

Blocul operator din corpul B și celelalte secții, în afară de cea de la etajul al doilea, funcționează în continuare. Pacienții care se aflau în zona COVID-19, unde a fost incendiul, au fost redistribuiți pe secție după venirea rezultatelor testelor. Aceștia erau suspecți COVID-19”, declara după incendiul din 2021 Alina Belu, managerul spitalului și la acea vreme.