News

Alertă de Jubileul Reginei. Piața Trafalgar din Londra, evacuată din cauza unui pachet suspicios. Reacţia poliţiei / Update

Poliția britanică a evacuat sâmbătă Piața Trafalgar din centrul Londrei din cauza unui pachet suspicios. În apropiere urma să aibă loc un concert cu ocazia jubileului de platină al Reginei Elisabeta a II-a.
04.06.2022 | 14:32
Alerta de Jubileul Reginei Piata Trafalgar din Londra evacuata din cauza unui pachet suspicios Reactia politiei  Update
Autoritățile britanice au evacuat Piața Trafalgar pentru câtva ore. Sursa foto: Dan Barker/ Twitter
ADVERTISEMENT
04-06-2022
12:45

Alarmă falsă la Londra

Poliţia londoneză a precizat că alerta de securitate s-a încheiat, fără alte incidente. Se pare că alarma a fost dată după ce a fost raportată prezenţa unui vehicul suspect în piaţă.

„Situația a fost investigată și, după ce poliția a luat măsuri, nu mai există nicio altă problemă. Nu a fost ceva legat de terorism”, au transmis poliţiştii.

Poliția britanică a precizat sâmbătă că a evacuat pentru scurt timp Piața Trafalgar din Londra, aproape de locul unde urmează să aibă loc ulterior o serie de evenimente pentru a marca jubileul de platină al Reginei Elisabeta.

Piața Trafalgar din Londra, evacuată de poliție

Autoritățile de la Londra au precizat că au evacuat Piața Trafalgar, acolo unde urmează să aibă loc mai multe evenimente pentru a marca jubileul de platină al Reginei Elisabeta. Poliția londoneză a transmis că alerta de securitate s-a încheiat la scurt timp după aceea.

ADVERTISEMENT

„Incidentul a fost acum încheiat și piața se va redeschide în timp util”, a transmis poliția londoneză într-un mesaj postat pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că mai devreme au fost efectuate mai multe verificări în zona care este la mică distanță de locul unde urmează să fie organizat un concert în fața Palatului Buckingham, în cursul acestei zile.

ADVERTISEMENT

El a spus că incidentul ar fi implicat un pachet suspect.

Poliția Metropolitană nu a oferit informații despre natura incidentului, însă, într-un mesaj pe Twitter, a transmis că agenții de poliție sunt la fața locului și a sfătuit populația să nu se deplaseze în această zonă.

Martorii vorbesc despre o explozie controlată

Mai mulți utilizatori de rețele sociale au raportat că au auzit o bubuitură puternică în zonă. Jon Hansen, un reporter al WGN Radio, a spus că a văzut o mașină cu toate geamurile sparte și a auzit o explozie.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Twitter, el a scris: „Am ieșit în grabă din hotelul Trafalgar din cauza unui vehicul suspect de afară. Coborând grăbiți, am văzut o mașină cu toate geamurile sparte.

„În ieșirea din zonă am auzit o explozie. Hotelul ne-a spus că poliția așteaptă evacuarea înainte de o detonare controlată”, a scris acesta pe Twitter, potrivit publicației Express.co.uk.

ADVERTISEMENT

O femeie care stătea la hotelul Trafalgar St James a spus că clădirea a fost evacuată și a încărcat un videoclip cu oameni care alergau afară și se uită pe stradă.

Jurnalista Crystal Goomansingh a scris că la fața locului a avut loc o explozie controlată. „Explozie controlată în apropiere de Trafalgar Square. Poliția spune că ofițerii s-au ocupat de un vehicul suspect”.

O fotografie postată pe rețelele de socializare arată mașina, cu toate geamurile sparte, fiind scoasă de la fața locului.

ADVERTISEMENT