News

Alertă de la ANM. A fost prelungit codul galben de vreme extremă. Toată România, lovită de furtuni și vijelii

11.06.2020 | 10:08
Alerta de la ANM A fost prelungit codul galben de vreme extrema Toata Romania lovita de furtuni si vijelii
ADVERTISEMENT

Alertă de la ANM. Meteorologii au prelungit codul galben de vreme extremă. Până sâmbătă, toată România va fi afectată de furtuni, vijelii și posibile căderi de grindină.

Alertă de la ANM. A fost prelungit codul galben de vreme extremă. Toată România, lovită de furtuni și vijelii

Joi, 11 iunie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare de tip Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru toată țara.

ADVERTISEMENT

Prelungirea codului galben este în vigoare în intervalul 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00.

În această perioadă de trei zile, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ADVERTISEMENT

ANM mai informează faptul că până la jumătatea săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

De asemenea, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ADVERTISEMENT

Vreme instabilă și în București

Instabilitatea meteo va fi accentuată începând de joi și la nivelul Capitalei, cu averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Până sâmbătă dimineața (13 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15…20 l/mp.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 degrade, iar cele minime între 16 și 18 grade.

ADVERTISEMENT