ADVERTISEMENT
News

Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în 20 de județe și în București. Urmează nopți tropicale

Autor: Adrian Baciu | 07.08.2020 | 10:50
Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în 20 de județe și în București. Urmează nopți tropicale
Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în 20 de județe și în București. Urmează și nopți tropicale. Foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă valabil pentru 20 de județe și în București

ADVERTISEMENT

În următoarele două zile, în zone extinse din sudul și estul țării căldura se va intensifica, iar disconfortul termic va fi unul extrem de accentuat.

În paralel cu temperaturile ridicate, meteorologii mai anunță și vânt destul de puternic care poate ajunge și la 55 km/h în aceste zone.

ADVERTISEMENT

Cod galben de caniculă în 20 de județe și în București anunțat de ANM

Conform ANM, pe arii extinse, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, în jumătatea de sud a țării local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

ADVERTISEMENT

Zonele vizate de acest cod galben sunt Capitala București și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Urmează nopți tropicale

Căldura acumulată pe timpul zilelor nu se va domoli prea mult nici noaptea. Astfel, în Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul avertisment.

Potrivit ANM, zilele viitoare vor fi unele călduroase și pe litoral, cu stres termic accentuat și multă zăpușeală. Sâmbătă se anunță un disconfort termic pronunțat, atmosferă sufocantă mare parte a zilei și, poate, o aversă, două în noaptea de sâmbătă spre duminică.

ADVERTISEMENT

Duminică, vremea redevine plăcută, vântul va fi activ și temperaturile abia ating 28 de grade.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!