News

Alertă de securitate în Dusseldorf. Mai multe zone din oraș evacuate. O persoană a amenințat că intră cu TIR-ul în mulțime 

A fost alertă, luni, în vestul Germaniei. Mai multe zone din Dusseldorf, inclusiv târgurile de Crăciun, au fost evacuate. O persoană a amenințat că intră cu TIR-ul în mulțime.
05.12.2022 | 21:37
Alerta de securitate in Dusseldorf Mai multe zone din oras evacuate O persoana a amenintat ca intra cu TIRul in multime
Mai multe zone din Dusseldorf, inclusiv târgurile de Crăciun, închise. O persoană a amenințat că intră cu TIR-ul în mulțime. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de o lună până la Crăciun, liniștea unui important oraș din vestul Germaniei a fost zdruncinată de o alertă de securitate.

Mai multe zone din Dusseldorf, inclusiv târgurile de Crăciun, închise. O persoană a amenințat că intră cu TIR-ul în mulțime

Luni, autoritățile din orașul Dusseldorf au închis piețele de Crăciun din centrul istoric. Vorbim de o măsură de precauție, după ce poliția a primit o amenințare prin telefon.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al primăriei a declarat că mai multe zone din oraș, inclusiv primăria, au fost închise, dar nu a dat un motiv care a stat în spatele deciziei.

Publicația germană Bild, citată de DailyMail, a scris că târgul de Crăciun din centrul vechi al orașului, precum și alte zone importante și intens circulate, au fost închise după ce a fost raportată amenințarea.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii dezvăluie că motivul măsurii extreme a fost un apel telefonic în care o persoană amenința că va intra cu TIR-ul în mulțime.

La scurt timp după acest apel primit, serviciile de urgență, inclusiv poliția, au fost depistate în jurul piețelor și a străzilor orașului german.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al poliției din Dusseldorf, citat de Bild, a declarat că poliția a închis piețele ca o măsură de siguranță: ”Siguranța trebuie să fie pe primul loc”, a precizat acesta.

Eveniment similar raportat săptămâna trecută și la Berlin

Cu mai puțin peste o săptămână în urmă, poliția din Berlin a închis mai multe drumuri și a intensificat securitatea în jurul pieței de Crăciun Alexanderplatz din cauza unei amenințări telefonice.

ADVERTISEMENT

Berliner Zeitung a raportat atunci că o persoană încă neidentificată a sunat la poliție spunând că va intra cu mașina în mulțimea de oameni prezentă la evenimentele stradale.

Autoritățile din Germania își iau măsuri de securitate excepționale în fața unor astfel de amenințări din cauza tragediei din urmă cu 6 ani.

În 2016, 12 persoane au fost ucise la Berlin, după ce un bărbat a intrat cu un camion într-o piață de Crăciun aglomerată. Alte 48 de persoane au fost rănite la acea vreme.

ADVERTISEMENT
Tags: