News

Alertă de ultimă oră a medicilor despre COVID-19! Coronavirusul afectează și creierul

18.04.2020 | 10:41
Alerta de ultima ora a medicilor despre COVID19 Coronavirusul afecteaza si creierul
ADVERTISEMENT

Alertă de ultimă oră a medicilor despre COVID-19! Mai mulți doctori care se luptă cu coronavirusul au constatat la pacienţii lor o confuzie importantă şi pierderea reperelor.

Alertă de ultimă oră a medicilor despre COVID-19!

Medicii din New York care tratează pacienţi afectaţi de Covid-19 au observat din ce în ce mai mult că, odată cu febra, tusea şi respiraţia îngreunată, apare un alt simptom.

ADVERTISEMENT

Astfel, mai mulți pacienți sunt confuzi, până în punctul în care nu mai ştiu unde se află, nici măcar în ce an trăim. Această pierdere a reperelor este uneori legată de lipsa de oxigen în sânge.

Coronavirusul afectează și creierul

La alți bolnavi, nivelul de confuzie pare a fi în afara proporţiei în raport cu nivelul de afectare a plămânilor lor. Jennifer Frontera, neurolog la spitalul universitar Langone din Brooklyn,  a fost cea care a ridicat impactului noului coronavirus asupra creierului şi asupra sistemului nervos.

ADVERTISEMENT

De altfel, medicii au raportat în mai multe studii că 36% dintre 214 pacienţi chinezi au avut simptome neurologice, de la pierderea mirosului, la dureri nervoase şi până la convulsii şi accidente vasculare cerebrale (AVC).

În New England Journal of Medicine, revistă medicală americană, medicii francezi de la Strasbourg au descris că mai mult de jumătate dintre 58 de pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă erau confuzi sau agitaţi.

ADVERTISEMENT

“Toată lumea spune că este o problemă de respiraţie, dar asta afectează ceva care ne este preţios, creierul”, a spus S. Andrew Josephson, şeful departamentului de Neurologie al Universităţii San Francisco.

“Dacă vă simţiţi confuzi, dacă aveţi probleme de gândire, sunt motive bune să consultaţi un medic”, a adăugat el. “Ideea că trebuie să mergem la medic doar dacă nu respirăm bine nu mai este valabilă”.

ADVERTISEMENT

Virusologii nu sunt deloc surprinşi că noul tip de coronavirus, Sars-CoV-2, poate să afecteze creierul şi sistemul nervos, deoarece această legătură a fost observată la alte virusuri, în special la HIV.

 

ADVERTISEMENT
Tags: