News

Alertă de vreme severă de la ANM! Ploi abundente, vijelii și căderi de grindină în majoritatea regiunilor 

25.05.2020 | 09:59
Alerta de vreme severa de la ANM Ploi abundente vijelii si caderi de grindina in majoritatea regiunilor
ADVERTISEMENT

O alertă de vreme severă de la ANM va intra în vigoare luni, 25 mai, la ora 12:00. Se vor semnala ploi abundente, vijelii și căderi de grindină în majoritatea zonele țării.

Alertă de vreme severă de la ANM! Ploi abundente, vijelii și căderi de grindină în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, o avertizare meteo valabilă în intervalul luni, 25 mai, ora 12:00 – 27 mai, ora 23:00.

ADVERTISEMENT

Conform informării, în majoritatea zonelor țării sunt așteptate ploi torențiale, cu intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

ANM anunță că în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Urmează o săptămână plină de ploi

Cei care sperau ca aceste trei zile să însemne finalul vremii ploioase și reci primesc o veste proastă. ANM anunță, pe site-ul oficial, că vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

De asemenea, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse importante ca, în funcție de intensitatea fenomenelor, să avem și coduri galbene sau portocalii în vigoare, de lungă durată sau Nowcasting.

ADVERTISEMENT