News

Alertă din partea OMS. Zeci de copii au murit după ce le-a fost administrat un sirop de tuse din India

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă în privința mai multor tipuri de sirop de tuse provenit din India. Acesta ar fi dus la moartea a zeci de copii.
07.10.2022 | 16:08
Alerta din partea OMS Zeci de copii au murit dupa ce lea fost administrat un sirop de tuse din India
Alertă emisă de OMS. Patru tipuri de sirop de tuse provenite din India ar fi cauzat moartea a 66 de copii. Sursa foto: newtimesofindia.com
ADVERTISEMENT

Este alertă în domeniul farmaceutic. OMS a anunțat că mai multe variante de sirop de tuse produse în India ar fi cauzat decesul a zeci de copii.

Alertă emisă de OMS. Patru tipuri de sirop de tuse provenite din India ar fi cauzat moartea a 66 de copii

Organizația Mondială a Sănătății anunță că a demarat o anchetă după ce 66 de copii din Gambia au murit. Aceștia ar fi fost tratați cu siropuri împotriva tusei și răcelii produse în India.

ADVERTISEMENT

În urma acestor tragedii s-au efectuat mai multe cercetări. Analizele de laborator au confirmat o contaminare cu două substanțe periculoase.

E vorba de dietilenglicol şi etilenglicol. Cele două substanțe erau în cantități inacceptabile în conținuturile siropurilor pentru copii.

ADVERTISEMENT

Medicamentele erau produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals, precizează o alertă emisă de Organizația Mondială a Sănătății citată de Times of India.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii din Gambia”, conform spuselor directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

Dietilenglicolul și etilenglicolul sunt substanțe toxice pentru oameni atunci când sunt consumate și se pot dovedi fatale.

Efectele lor pot include: dureri abdominale, vărsături, diaree, incapacitatea de a urina, dureri de cap, stare mentală alterată și leziuni renale acute care pot duce la moarte.

ADVERTISEMENT

Toate loturile de produse ar trebui să fie considerate nesigure până când pot fi analizate de autoritățile naționale de reglementare”, a anunțat OMS.

Siropurile în cauză, exportate doar în Gambia

OMS a informat pe 29 septembrie Organizația Centrală de Control a Medicamentelor (CDSCO) din India despre decesele din Gambia.

Din datele preliminare oferite de CDSCO să arată că această companie a exportat siropurile numai în Gambia.

Cele patru produse ale firmei Maiden Pharmaceuticals sunt: Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrop, Makoff Baby Cough Syrop și Magrip N Cold Syrop.

ADVERTISEMENT
Tags: