News

ALERTĂ! Fraudă în numele ANAF! Poliția Română a intrat pe fir

14.06.2019 | 15:47
ALERTA Frauda in numele ANAF Politia Romana a intrat pe fir

Fraudă în numele ANAF, aceasta este ultima alertă emisă de Poliția Română. Astfel, oamenii legii s-au sesizat după o informare a celor de la Fisc. Conform acestora, mai multe persoane fizice au recepționat în ultimele zile SMS-uri sau email-uri, în care sunt anunțaţi că pot primi bani de la ANAF. Inventivii hoți nu se opresc aici și le cer oamenilor date personale şi completarea unui formular.

Fraudă în numele ANAF!

În primă fază, oamenilor li se solicită să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate date personale, inclusiv date ale conturilor şi PIN-urile acestora. Acum Poliția Română face eforturi să lichideze întregul clan. Între timp, agenții au lansat și un avertisment și spun că dacă primiți un astfel de mesaj, NU trebuie accesat site-ul și NU trebuie să furnizați informații personale.

„Agenţia Națională de Administrare Fiscală nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro”, spun reprezentanții instituției. „În cazul în care constatați lipsa unor fonduri din contul dumneavoastră, sesizați cea mai apropiată unitate de poliție”, a scris Poliția Română pe o rețea de socializare. De remarcat că nu este pentru prima oară când în numele ANAF se comit astfel de fraude.

Fraudă în numele ANAF! ANAF
ANAF-ul a mai avut probleme cu astfel de fraude. Sursa foto – facebook

ANAF, preferata hoţilor

Astfel, și anul trecut, agenția de administrare fiscală a fost nevoită să-i avertizeze pe români să nu răspundă unor mesaje prin care sunt informați despre situația lor și că singurul număr de la care ANAF trimitea informații oficiale pe telefoanele contribuabililor era 1300. Românii primeau și atunci, de asemenea, prin SMS un mesaj prin care erau anunţaţi că dacă nu s-au prezentat la sediile ANAF până pe 15 septembrie (2018) ar putea risca chiar închisoarea pentru evaziune fiscală.

Parte a mesajului primit atunci suna așa: „Numărul dvs. de telefon este folosit pe Internet pentru promovarea unor servicii de meditații. Este necesar să vă prezentați la sediul ANAF” au readus aminte reprezentanţii Poliţiei