News

A fost alertă în Giurgiu. TIR încărcat cu azotat de amoniu, cuprins de flăcări. Incendiul a fost lichidat. Update

Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc pe DN 61, în județul Giurgiu. În zonă a existat risc de explozie. Pompierii au intervenit la timp și au stins incendiul.
08.02.2022 | 19:24
A fost alerta in Giurgiu TIR incarcat cu azotat de amoniu cuprins de flacari Incendiul a fost lichidat Update
ADVERTISEMENT
08-02-2022
17:24

Incendiul de la TIR-ul cuprins de flăcări în Giurgiu, lichidat de pompieri

După aproape 2 ore de la incident, autoritățile anunță că au stins incendiul care a cuprins TIR-ul din Giurgiu plin cu azotat de amoniu.

”Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române informează că traficul s-a reluat normal pe DN 61 Ghimpați-Găești, în comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, după ce a fost lichidat incendiul ce izbucnise la nivelul unui autocamion aflat în deplasare. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime”, anunță autoritățile.

Este alertă pe o șosea din județul Giurgiu. Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunță că Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a luat foc pe DN 61, în judeţul Giurgiu.

Conform datelor oferite de autorități, la fața locului există risc de explozie.

Risc de explozie pe o șosea din Giurgiu. Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc pe DN 61

Din fericire, nu există nicio persoană rănită în urma incendiului iscat în zonă. Flăcările se manifestă la cabina autovehiculului, dar șoferul a reușit să iasă din cabină.

ADVERTISEMENT

”Pe DN 61 Ghimpaţi-Găeşti, în comuna Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în deplasare, şoferul reuşind să se autoevacueze.

Este pericol de explozie, însă nu sunt persoane rănite”, precizează Centrul Infotrafic.

La fața locului acționează pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos şi Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, pentru a securiza zona şi pentru a permite intervenţia echipajelor de urgenţă.

Șoferul TIR-ului, un bărbat de 30 de ani din Râmnicu-Vâlcea, nu a suferit vătămări corporale, fiind înregistrate doar pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Măsuri speciale luate la fața locului

Imediat după producerea incidentului, la fața locului au ajuns echipaje de la Poliție care au restricționat circulația rutiera la locul intervenției și au asigurat accesul autospecialelor de intervenție.

În același timp au fost luate măsuri pentru îndepărtarea persoanelor din zona producerii evenimentului.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări, a rezultat că marfă transportată, îngrășământ natural, nu prezenta pericol pentru populație și mediu.

Autocamionul este încărcat cu îngrășăminte pentru plante. Circulația este momentan blocată, urmând ca la finalizarea intervenției de lichidare a focului și degajare a părții carosabile, aceasta sa fie reluată.

ADVERTISEMENT