ADVERTISEMENT
News

Alertă în Buzău. O cisternă cu încărcătură periculoasă, răsturnată pe șosea. Risc de explozie

Autor: Adrian Baciu | 22.09.2020 | 07:28
Alertă în Buzău. O cisternă cu încărcătură periculoasă, răsturnată pe șosea. Risc de explozie
Alertă în Buzău. O cisternă cu încărcătură periculoasă, răsturnată pe șosea. Risc de explozie. Sursa foto: buzoienii.ro

Este alertă în Buzău, acolo unde o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanță puternic volatilă s-a răsturnat marți dimineață la ieșirea din oraș.

ADVERTISEMENT

Întrucât s-au înregistrat scurgeri masive pe carosabil, iar riscul ridicat de explozie este ridicat, traficul în zonă a fost oprit de autorități.

Din primele date, se pare că șoferul a trecut peste rondul din zona intersecției, iar cisterna s-a răsturnat pe șosea. În primă fază, șoferul a fost rămas blocat în mașină, însă apoi, atât el cât și o persoană care-l însoțea, au fost scoși de oamenii veniți la locul accidentului, fără a fi răniți.

ADVERTISEMENT

Cisternă răsturnată în Buzău. Risc de explozie ridicat

O cisternă încărcată cu o substanță puternic volatilă s-a răsturnat în cursul dimineții de marți la ieşirea din Buzău, traficul rutier fiind oprit.

Din informațiile furnizate de IPJ Buzău, cisterna, care venea dinspre Ploiești şi se îndrepta către Iași, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2

ADVERTISEMENT

Vehiculul transportă un lichid foarte volatil şi posibil inflamabil, motiv pentru care pompierii au intervenit pentru a preveni izbucnirea unui incendiu.

”La intersecția dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, județul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanță volatilă a pătruns în sensul giratoriu și s-a răsturnat. Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenția echipajelor specializate. Circulația se desfășoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.”, potrivit Infotrafic.

Se intervine cu mare atenție la locul accidentului

Întrucât sunt scurgeri pe carosabil, riscul de explozie este ridicat. Conform martorilor, ar fi vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent in industria lacurilor şi vopsitorie.

ADVERTISEMENT

La fața locului intervin polițiști și pompieri, care au împrejmuit zona și au blocat circulația, nelăsând pe nimeni să intre în perimetrul respectiv. Pompierii stropesc cisterna cu apă și se asigură că nu sunt condiții de izbucnire a unui incendiu.

S-a luat decizia ca toate vehiculele de pe DN2 să fie oprite la o distanță de 2 kilometri de locul accidentului. Traficul va rămâne blocat până la sosirea unei macarale de mare putere, care să repună utilajul pe roți, iar apoi să transfere încărcătura într-o altă cisternă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!