Fotbal intern

Denis Drăguș este OUT de la Euro 2019. Ricardo Grigore, convocat de urgenţă. Reacția lui Gică Popescu. FOTO EXCLUSIV

Denis Dragus este OUT de la Euro 2019 Ricardo Grigore convocat de urgenta Reactia lui Gica Popescu FOTO EXCLUSIV

Momente mai puțin plăcute pentru Denis Drăguș în cantonamentul României din Italia. Atacantul Viitorului a ajuns la spital din cauza unor dureri pe care le-a suferit la picior. Drăguș s-a antrenat separat vineri, însă pentru că durerile au persistat, medicul echipei naționale a luat decizia de a-l duce la spital pentru o radiografie. Jucătorul Viitorului a părăsit cantonamentul, iar în locul său a fost adus Ricardo Grigore.

UPDATE, 15 iunie, ora 20:52. Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre situația lui Drăguș: „Am vorbit de două ori azi la telefon cu el și încă nu se știe ce va face. Dacă rămâne în Italia sau vine acasă. Se va lua acolo o decizie clară, apoi Denis mă va suna și pe mine. Atunci vom avea o poziție oficială”


UPDATE, 15 iunie, ora 17:30. Dinamovistul Ricardo Grigore a ajuns în cantonamentul echipei naţionale în urmă cu câteva minute. Zâmbitor, fundaşul “câinilor” a acceptat să facă o fotografie pentru reporterii FANATIK.

Ricardo Grigore a ajuns la Forli, la hotelul echipei naţionale
Ricardo Grigore a ajuns la Forli, la hotelul echipei naţionale

UPDATE, 14 iunie, 23:57. FRF a anunțat că Ricardo Grigore a fost convocat de urgență la echipa națională pentru Euro 2019 în locul accidentatului Denis Drăguș.


Alertă în cantonamentul naționalei României U-21! Un jucător a fost transportat la spital

România va evolua marți în primul meci de la Euro, de la 19:30 împotriva Croației. Mirel Rădoi a declarat că s-a luat hotărârea ca Drăguș să facă investigații suplimentare pentru a fi sigur că nu e ceva grav:

“Are o afecţiune la călcâi şi ca să fim siguri că nu este ceva foarte grav s-a dus cu medicul echipei să facă încă o investigaţie. Încă nu ştim dacă este de la o lovitură , de la o pereche de ghete nouă şi atunci să fim siguri că nu vom fi probleme.

Se apropie meciul şi trebuie să fim în formaţie completă pentru că va fi foarte greu după aceea. Deja am lucrat anumite lucruri tactice şi dacă vor veni jucători va fi foarte greu să mai lucrăm tactic. Asta nu înseamnă că dacă cineva se va accidenta sau va avea o problemă destul de gravă nu vom apela la altcineva.

Singura problemă este cea a lui Denis. Ne bucurăm că după perioada asta, problema majoră cu care ne confrunta, aceea din punct de vedere fizic, marea majoritate a jucătorilor să îi aducem la acelaşi nivel”, a declarat Mirel Rădoi.

Alertă în cantonamentul naționalei României U-21! Un jucător a fost transportat la spital
Alertă în cantonamentul naționalei României U-21! Un jucător a fost transportat la spital! FOTO: Mirel Radoi in meciul de fotbal dintre Romania U21 si Tara Galilor U21, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca

Drăguș nu a jucat deloc în preliminarii

Atacantul Viitorului nu a jucat în preliminariile pentru calificarea la turneul final, însă a fost testat de Mirel Rădoi în meciurile de pregătire cu Spania și Danemarca. Drăguș a bifat două prezențe și la echipa mare, în Liga Națiunilor.

Lotul României la Euro U-21: 

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena).

Grupele de la Euro U-21: 

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C: 

18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)