ADVERTISEMENT
News

Alertă în China: record de cazuri zilnice de COVID-19 din ianuarie încoace. Cea mai afectată zonă

Alertă în China, după ce s-a înregistrat un record de cazuri zilnice de COVID-19 din ianuarie și până acum. Care este cea mai afectată zonă?
Autor: Andreea Stanaringa | 20.07.2021 | 12:59
Alertă în China: record de cazuri zilnice de COVID-19 din ianuarie încoace. Cea mai afectată zonă
Alertă în China: record de cazuri zilnice de COVID-19 din ianuarie încoace. Cea mai afectată zonă. Sursa foto: pixabay.com

Alertă în China din cauza situației epidemiologice. S-a înregistrat un record de cazuri zilnice, din ianuarie și până în prezent, potrivit presei internaționale.

ADVERTISEMENT

Numărul de infectări a crescut semnificativ la granița cu Myanmar, țară afectată serios de coronavirus. Este cel mai mare număr de cazuri de la finalul lunii ianuarie și până acum.

Alertă în China: record de cazuri zilnice de COVID-19 din ianuarie încoace. Cea mai afectată zonă

Alertă în China, după ce s-a înregistrat un record de cazuri zilnice de infectare cu SARS – CoV – 2. Ultimul record a fost înregistrat pe 30 ianuarie, atunci când au fost depistate 92 de cazuri într-o singură zi.

ADVERTISEMENT

De atunci nu a mai fost raportat un număr mai mare până astăzi, când au fost înregistrate 65 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit Reuters, citat de ziare.com.

Numărul de infectări a crescut destul de mult la granița cu Myanmar, unde a fost raportată o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Organizația Națiunilor Unite (ONU)  a declarat că intensifică eforturile pentru a combate această „creștere alarmantă” a cazurilor de infectare în Myanmar.

Potrivit sursei citate anterior, țara a înregistrat un record de 281 de decese cauzate de infectarea cu SARS – CoV – 2 și 5.189 de noi infectări.

ADVERTISEMENT

Franța a anunțat valul 4 al pandemiei de COVID-19

Infectările cu varianta Delta au crescut considerabil în ultimul timp în Franța, după cum au anunțat autoritățile din Paris.

De la o medie de 2.000 – 2.500 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, Franța a ajuns la o medie de peste 10.000 – 12.000 de cazuri raportate zilnic.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, purtătorul de cuvânt Gabriel Attal a anunțat că Franța a intrat deja în valul patru al pandemiei. Acesta a precizat că varianta Delta „contaminează cu viteza fulgerului” și reprezintă 90% din infecții, potrivit aa.com.

Totodată, acesta a mai declarat că dinamica pandemiei este extrem de puternică și că vede „o pantă mai abruptă decât toate precedentele”.

ADVERTISEMENT

Între timp, aproape toate restricțiile Covid-19 au fost ridicate în Marea Britanie, începând cu ziua de luni, 19 iulie 2021. După mai bine de un an de măsuri severe, autoritățile au anunțat „Ziua Libertății”.

Contextul nu este unul favorabil din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus. Premierul Țării, Boris Johnson, se află în carantină, iar cazurile zilnice înregistrate trec de 50.000. Un nou val este în plină dezvoltare în Regatul Unit.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!