Sport

Alertă în fotbalul european. După cazul Aguero, încă un fotbalist a avut probleme grave în timpul unui meci. Emil Palsson a suferit un stop cardiac

După ce Sergio Aguero a părăsit terenul în partida Barcelona - Alaves cu dificultăți de respirație, un alt fotbalist a avut probleme grave.
01.11.2021 | 21:57
Alerta in fotbalul european Dupa cazul Aguero inca un fotbalist a avut probleme grave in timpul unui meci Emil Palsson a suferit un stop cardiac
ADVERTISEMENT
01-11-2021
19:58

Palsson, transportat cu elicopterul la spital

Clubul norvegian Sogndal a anunțat pe site-ul oficial că jucătorul islandez Emil Palsson a suferit un stop cardiac în meciul cu Stjordals Blink.

Palsson a fost resuscitat cu succes și apoi dus cu avionul la spitalul Haukeland pentru examinare și tratament ulterioare. Întâlnirea întreruptă în minutul 12 a fost abandonată definitiv și va fi reluată la o dată ce urmează să fie stabilită.

Este vorba de mijlocașul islandez Emil Palsson, care s-a prăbușit pe teren la un meci din liga a doua din Norvegia.

Evenimentul s-a produs la meciul Sogndal – Stjordals Blink, din etapa a 27-a, iar jucătorul se pare că se află într-o situație critică.

ADVERTISEMENT

Probleme grave pentru fotbalistul islandez Emil Palsson

Conform publicației Stavanger Aftenblad, în minutul 12 al întâlnirii din liga a doua norvegiană, fotbalistul islandez Emil Palsson, care este împrumutat la Sogndal de la Sarpsborg 08, s-a prăbușit inconștient pe teren.

Arbitrul a oprit imediat jocul și a cerut de urgență intrarea pe teren a echipei medicale. Camerele TV au surprins momentul, dar apoi nu au mai dat imagini cu jucătorul islandez care are o selecție la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Palsson, în vârstă de 28 de ani, a primit îngrijiri medicale timp de 10 minute de la staff-ul medical, dar și de la doctorii de pe ambulanță. Între timp s-a solicitat venirea unui elicopter medical care să-l transporte pe jucător la spital.

fotbalist probleme grave

Pallson părea conștient după îngrijirile medicale

Deși se pare că starea de sănătate a jucătorului de la Sogndal este una critică, el era conștient în timp ce era transportat la ambulanță. Din informațiile de la stadion, Pallson va fi transportat la spitalul Haukeland.

ADVERTISEMENT

În timp ce fotbalistul islandez primea îngrijiri medicale pe teren, arbitrul a decis ca partida să fie întreruptă și jucătorii să meargă la vestiare înainte de a se lua o decizie finală. Sogndal conducea cu 1-0 după golul marcat în minutul 7 de Steffen Skalevik.

De asemenea, la stația de amplificare s-a făcut un anunț în care spectatorilor li s-a cerut să părăsească în liniște arena și să aștepte în exterior decizia dacă întâlnirea va mai fi reluată sau nu în această seară.

ADVERTISEMENT

Eriksen, moment dramatic la Euro 2020

Barcelona a avut mari emoţii în timpul meciului cu Alaves din weekend, după ce Sergio Aguero a acuzat probleme de respiraţie în prima repriză a partidei. Atacantul de 33 de ani i-a îngrijorat pe fani, când s-a întins pe gazon, iar duelul de pe “Camp Nou” a fost întrerupt. Argentinianul a fost supus unui control cardiologic și s-a stabilit că suferă de aritmie cardiacă.

Un alt caz recent asemănător a avut loc în țara noastră, la meciul Dinamo – Rapid, atunci când mijlocașul ”câinilor” Alexandru Răuță s-a lăsat pe spate în apropierea centrului, fără să fie lovit de nimeni. Jucătorul a acuzat probleme de respirație și i-a fost pusă masca de oxigen. Lui Răuță i s-a pus un Holter EKG care măsoară activitatea ”electrică” a inimii și poate reveni pe teren.

Probabil cel mai dramatic moment s-a petrecut în vară, la Euro 2020, când danezul Christian Eriksen a fost aproape de tragedie, el prăbușindu-se din senin pe teren. Mijlocașul a supraviețuit miraculos acelui tragic accident, se simte mult mai bine, dar nu mai poate juca fotbal pentru Inter Milano.

ADVERTISEMENT