News

Alertă în Franța! Opt muncitori români au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Anunțul MAE

09.07.2020 | 17:44
Alerta in Franta Opt muncitori romani au fost diagnosticati cu noul coronavirus Anuntul MAE
ADVERTISEMENT

Se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul cetățenilor români aflați la muncă peste hotare. Potrivit unui comunicat dat publicității de Ministerul Afacerilor Externe, opt persoane care lucrau la o fermă din Franța au fost testate pozitiv în cursul acestei zile.

Totodată, instituția a precizat că aceștia se află în prezent într-un centru de carantină unde beneficiază de condiții de izolare optime, precum și de îngrijirea medicală necesară. În plus, nu au manifestat până acum niciun simptom specific bolii care a provocat peste 21.000 de decese la nivel global.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine la doar câteva ore după ce doi turiști români au fost la rândul lor  diagnosticați cu COVID-19 în Grecia. Primul dintre aceștia, un bărbat aflat în insula Thassos, a fost transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, în vreme ce persoana din Paralia Katerini a contactat Consulatul General al României la Salonic pentru a anunța că a fost testat pozitiv.

Opt români au fost testați pozitiv cu coronavirus în Franța. Lucrau la o fermă agricolă

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Paris a fost notificată cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a opt cetățeni români, lucrători în cadrul unei ferme agricole din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franța.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgență, pe lângă Agenția Regională de Sănătate, președintele Departamentului Landes și Prefectura Landes, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile franceze, cetățenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de față, într-un centru de carantină”, se arată în comunicatul transmis de Minsiterul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

Muncitorii au fost deja carantinați și se află în stare bună

Totodată, Reprezentanții misiunii diplomatice a României au luat legătura cu fiecare dintre cei 8 muncitori de la ferma agricolă din departamentul Landes al regiunii Aquitania, aceștia informând autoritățile că starea lor de sănătate este bună. În plus, în centrul de carantină în care au fost plasați beneficiază de condiții optime, precum și de îngrijirea medicală necesară în astfel de cazuri.

Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetățenii români, cu angajatorul acestora și cu autoritățile locale competente, fiind pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Paris +33 (0)6 80 71 37 29”, au transmis reprezentanții MAE.

ADVERTISEMENT