News

Alertă în Grecia! A fost confirmat primul turist român infectat cu coronavirus

04.07.2020 | 18:36
Alerta in Grecia A fost confirmat primul turist roman infectat cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Sunt clipe de coșmar pentru cei care plănuiesc să-și petreacă vacanța în Grecia în următoarea perioadă. Asta pentru că autoritățile elene au confirmat în cursul zilei de sâmbătă, 4 iulie, primul caz al unui turist român testat pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit Antena 3, este vorba despre o femeie sosită în urmă cu două zile în stațiunea Anissaras din Insula Creta. Chiar dacă nu prezintă niciun simptom specific acestei boli, își va petrece următoarele 15 zile într-o cameră de hotel, alături de celelalte persoane cu care a intrat în contact.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui medic grec, autoritățile din domeniul sanitar sunt în alertă cu privire la românii care urmează să ajungă pentru a-și petrece vacanța. Din cauza numărului tot mai mare de cazuri, s-a decis înăsprirea controalelor, anunță specialistul.

Grecii anunță măsuri dure după ce primul turist român a fost confirmat cu noul coronavirus

Turista a venit alaltăieri în Creta, cu avionul direct acolo, astăzi a venit informația că a fost găsită pozitivă la virus. Problema a fost cu turista că ea a fost declarată la un alt hotel și autoritățile au căutat-o acolo, însă nu fusese niciodată cazată la hotelul respectiv pentru că nu se deschisese.

ADVERTISEMENT

Protocolul a fost ținut cum trebuia, toți turiștii care au venit în legătură cu ea sunt ținuți în carantină în următoarele 15 zile. Este foarte bine că turista româncă nu prezintă simptomele, e în stare foarte bună și asta ne face să credem că totul va decurge cum trebuie și pentru ea și pentru restul turiștilor.

Dacă vrem ca Grecia să nu devină Turcia sau America, trebuie mare-mare grijă. Turiștii trebuie să înțeleagă că autoritățile din Grecia au protocol bine pus la punct și strict și niciunul nu are cum să-l depășească.

ADVERTISEMENT

Românca turistă va pierde vacanța pentru următoarele 15 zile. Nu avem cum să spunem că nu are simptome și-n 3-4 zile să o lăsăm să-și continue vacanța. Nu! Ea a pierdut vacanța”, a explicat medicul.

Reacția MAE

Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe la Digi 24.

ADVERTISEMENT